Menu

Wat eten we morgen? Bewaren, bereiden en bederf van vis

Deze lesbundel behandelt de weg die vis, schaal- en schelpdieren afleggen van in de zee tot op ons bord. Vis, schaal- en schelpdieren zijn delicate producten waaraan men veel aandacht moet besteden na de vangst. Vrijwel onmiddellijk na de vangst treden er immers aanzienlijke veranderingen op: vorming van slijm, lijkstijfheid (rigor mortis), microbiologisch bederf en enzymatische afbraak van weefsel. Daarom is het van fundamenteel belang om de producten onmiddellijk op een correcte manier te bewaren.

Deze lesbundel behandelt de verschillende bewaar- en bereidingsmethoden van vis, schaal- en schelpdieren uitgebreid en zoomt in een laatste onderdeel in op de kenmerken van kwaliteitsverlies en bederf bij visserijproducten.

Deze lesbundel kwam tot stand ism studenten Voedings- en dieetkunde, Dept. Gezondheid en technologie, UCLL.

Materiaal type: