Menu

Broekxhof in Peer

Het Broekxhof is een melkveebedrijf met veel kleinvee voor de kleinste bezoekertjes! Harry en zoon Jelle runnen het bedrijf. Fini werkt mee, doet de boekhouding en heeft veel ervaring in het begeleiden van groepen. Op een speelse manier maak je kennis met de hedendaagse landbouw en met de mensen die wonen en werken op de boerderij. In een twee uur durende wandeling vertelt Fini alles over de koetjes en de kalfjes. Er wordt ook een proevertje voorzien.

 

 

Aanbod 

Op boerderij Broekxhof gaan jonge dierenliefhebbers helemaal uit de bol. Ze aaien konijntjes en poesjes, halen eieren bij de kippen, voederen samen met de boer en de boerin de kalfjes en de geitjes, gaan naar de snuffelende varkens, borstelen de pony's en bezoeken de stallen met koeien en paarden. Er wordt steeds uitleg gegeven aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Verjaardagsfeestjes het hele jaar mogelijk op woensdag en zaterdag - in alle schoolvakanties elke dag mogelijk - 70 euro - afspraak te maken via de website www.broekxhof.be/verjaardag

Het Broekxhof is één van onze STEM-boerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

 

Extra's 

Er is een knuffelweide. In juni, juli, augustus en september kan er gepicknickt worden in de schuur. Bij slecht weer is het handig om laarzen aan te doen! Broodresten mogen meegebracht worden (geen ander afval!) In juli en augustus kunnen kinderen er op boerderijvakantie.

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Buitengewoon Onderwijs / Jeugdwerk / Geschikt voor personen met beperkingen (oa. rolstoelgebruikers, blinden, ...)
Sectoren: 
Melkvee (runderen)
Type: 
Kijkboerderijen, Nabijheidsboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Harry, Jelle en Fini
Telefoon: 
011/79 27 47

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Enkel op afspraak. Van januari tot en met december. Hele week. In juli en augustus zijn gezinnen welkom op zondag tussen 10.30 en 12.00 uur.
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Ja