Menu

Hoeve Engelenveld in Kessenich

Hoeve Engelenveld is een actief melkveebedrijf waar familiale warmte troef is. 

Het ligt niet ver van de Maas, niet ver van de grens. De boerderij met hoofdzakelijk melkkoeien werd in 1983 door Jan Steensels overgenomen van zijn ouders. Sindsdien hebben zowel echtgenote Annemie als de kinderen Machteld, Mathieu en Noortje hun steentje bijgedragen op de boerderij. In 2016 nam zoon Mathieu het bedrijf over. Annemie runt er samen met dochter Machteld een charmant ijssalon met zelfgemaakt hoeve-ijs.

Hoeve Engelenveld is één van onze STEMboerderijen. In overleg met de leerkracht kunnen zij een STEM-aanbod aanbieden.

 

Aanbod 

Arrangement 1 bezoek ijsatelier: Het verhaal van melk tot ijs. Waar komt melk vandaan, hoe komt het dat ze zo lekker is, wat kan je er allemaal van maken en natuurlijk moet er ook geproefd worden. Arrangement 2 bezoek boerderij: Leuke leerzame rondleiding op de hoeve. Hoe wordt ons voedsel geproduceerd? Een kennismaking met de verschillende boerderij-activiteiten en het ritme van de seizoenen. Kijken, ruiken, horen, voelen en lekker proeven, kortom een inspirerende belevenis. Hoevepicknick mogelijk.

 

Hoeve Engelenveld is één van onze STEM-boerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

Extra's 

Beleef en herontdek het echte Vlaanderen in het prachtige Limburgse Maasland! Vanuit het meest noordoostelijke puntje van België ervaart u het grensoverschrijdende karakter van een waterrijk gebied gevormd door een wispelturige Maas en haar vele grindgaten. Je kan op het bedrijf gps-toestellen huren om een actieve wandeling te maken in de buurt. Zelfs de wandelroute "de drie Eygen" is op wandelafstand van ons bedrijf en toont u de mooiste plekjes van Neeritter, Kessenich en Thorn. Mijn land ligt naast het jouwe Het steunt, het leunt en zwicht Mijn land aanschouwt het jouwe Van ver, nabij, in zicht In mijn land woont de stilte In ’t jouwe woont het woord Mijn land in schone schaduw Ligt vlak naast waar het hoort… Een aanrader is de combinatie van fietsen/wandelen met een boottochtje. Wat gedacht van een lekkernijentocht van onze ijsboerderij naar een ambachtelijk chocoladeatelier in Kinrooi?

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuter / Lager / Secundair / Hoger onderwijs / Volwassenen
Sectoren: 
Melkvee (runderen)
Type: 
Kijkboerderijen, Nabijheidsboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Mathieu Steensels en Annemie Creemers
Telefoon: 
0472/ 32 10 43

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Altijd (na afspraak) Prijs: € 5/pp met een min. € 75
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Ja