Menu

Hoeve 't Alkeveld in Velzeke (Zottegem)

Hoeve 't Alkeveld is een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkvee met verwerking. Met de melk worden allerlei zuivelproducten geproduceerd en er is een ijssalon. De boerderij heeft een omvang van ongeveer 60ha. Er worden onder andere maïs, tarwe, suikerbieten en aardappelen verbouwd. De aardappelen worden voor het grootste deel bewaard in een vorstvrije aardappelloods, om via groothandel en thuisverkoop te verhandelen.

Hoeve 't Alkenveld is één van onze STEM-boerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht. Zij hebben een uitgewerkte excursie rond melk en aardappelen voor 1ste graad Secundair Onderwijs met geïntegreerde STEM-workshops.

Aanbod 

Na een warme ontvangst leidt boer Chris of boerin Leen jullie rond op de boerderij en vertelt er over de verzorging van koeien en kalfjes. Je komt er ook heel wat te weten over het telen van verschillende gewassen en het melken van koeien. In de melkverwerking kan je kennismaken met de bereidingswijze van zuivelproducten. Tot slot kan je er proeven van een lekker ijsje.

Extra's 

- Innovatieve landbouw - Twee melkrobots - Gebruik van zonne-energie en regenwater. - In ons zaaltje en op de binnenkoer kan je in het weekend genieten van een heerlijk ijsje met zelfbereide sauzen, vers fruit of een pannenkoek. - Zoekt u een toffe, gezellige accommodatie voor een babyborrel, communiefeestje, vergadering ...? Wij stellen onze infrastructuur graag ter beschikking. (Informeer vrijblijvend) (zaaltje: maximum 50 personen)

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Buitengewoon Onderwijs / Hoger Onderwijs / Jeugdwerk / Volwassenenverenigingen / Senioren
Sectoren: 
Akkerbouw / Melkvee (runderen)
Type: 
Kijkboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Chris en Leen Steenhuyse - Gielis
Telefoon: 
09/360 16 70

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Individueel bezoek is mogelijk op zondagnamiddag van 14.00 tot 18.00 uur. - Van april tot en met oktober - Van woensdag tot en met zondag
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Ja