Menu

't Fazantenhof in Houthulst

Op het melkveebedrijf  't Fazantenhof voelen kinderen zich thuis. Er zijn vele kinderspelen aanwezig, een grote speelweide, een buitenterras, dierenpark ..... . Hilde is van opleiding kleuteronderwijzeres en van alle markten thuis. Hier staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Op dit melkveebedrijf wordt veel aandacht besteed aan de voeding van de dieren. Om de vele zuivelproducten te maken is immers melk nodig van hoge kwaliteit. Deze worden aangeboden in de ruime verbruikzaal en in de hoevewinkel.

 

't Fazantenhof is één van onze STEM-boerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

Aanbod 

Tijdens de rondleiding in het melkveebedrijf 't Fazantenhof besteedt bedrijfsleidster Hilde aandacht aan drie thema's. Ze heeft het over het reilen en zeilen op het bedrijf. Een tweede pijler van het bezoek is het proces van melk tot boter. Ten slotte krijgen de bezoekers ook de evolutie van kalfje tot koe te zien. Na de rondleiding is er ook mogelijkheid om een dvd te bekijken en een bezoek te brengen aan het dierenpark. Er zijn zeker ook doe-activiteiten ingelast!

Extra's 

- Zorgboerderij, geschikt voor bezoeken voor personen met beperkingen (oa. rolstoelgebruikers, blinden, ...) - Er is een speelplein voorzien voor de kinderen. Er is ook een ruim assortiment fietsen! - Hamerslag (balletje kloppen tussen de grazende koeien bij mooi weer) en klompen - bowling (bij slecht weer) - Er is een dierenpark aangelegd met tamme neerhofdieren: pauwen, kalkoenen, ganzen, eenden, geiten, enz.

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Buitengewoon Onderwijs / Hoger Onderwijs / Jeugdwerk / Volwassenenverenigingen / Senioren
Sectoren: 
Melkvee (runderen)
Type: 
Kijkboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Rik en Hilde Latré - Desmet
Telefoon: 
051/54 41 52

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Het hele jaar welkom.
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Ja