Menu

't Goteringenhof in Kester (Gooik)

't Goteringenhof is een melkveebedrijf met dubbeldoelkoeien van het oorspronkelijke witblauwe ras.

Wil jij ook eens een lekker dessertje maken van melk en dit dan ook eens proeven? Aan de hand van een aantal doe-activiteiten en door gebruik te maken van onze zintuigen tonen we je de weg van het kalfje tot de koe en van melk tot dessert!

't Goteringenhof is één van onze STEM-boerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

Aanbod 

Rondleiding op het bedrijf. Bekijken van kalfjes, koeien, de stallingen, melkmachine. Kalfjes voederen, lopen in de weide/maïs, dessertje maken, video over landbouw. Aanbod wordt aangepast aan leeftijdsgroep en weersomstandigheden.

Extra's 

Op 500 meter bevindt zich het 'Van Reepinghenhuisje'. Dit is een lemen boerderijtje anno 1770. Aan de hand van deze hoeve wordt ook de evolutie van een landbouwbedrijf getoond. Het is ook een zorgboerderij. Bedrijf met witblauwdubbeldoel ras (uitstervend ras).

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Buitengewoon Onderwijs / Hoger Onderwijs / Jeugdwerk / Volwassenenverenigingen / Senioren / Geschikt voor personen met beperkingen (oa. rolstoelgebruikers, blinden, ...)
Sectoren: 
Melkvee (runderen)
Type: 
Kijkboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Dirk en Anita De Coster - Baeyens
Telefoon: 
054/56 65 33 of 0479/84 16 96

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
-Enkel op afspraak - Hele jaar, uitgezonderd juli en december -Van maandag tot en met vrijdag behalve woensdag en weekend
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Nee