Menu

't Silsomhof in Erps-Kwerps (Kortenberg)

Landbouw en natuur slaan de handen in elkaar op dit vleesveebedrijf.
Je vindt dit vleesveebedrijf aan de rand van het Silsombos, een prachtig natuurgebied tussen Leuven en Brussel. In onze stal met Belgische Witblauw stieren groeit uw steak! Milieubewust zijn, diervriendelijkheid en openheid staan bij ons centraal. Een bezoek aan de boerderij in combinatie met een mooie natuurwandeling is een echte aanrader!

Silsomhof is één van onze STEM-boerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.


 

Aanbod 

We organiseren verjaardagsfeestjes en verzorgen rondleidingen op maat voor gezinnen, groepen van alle leeftijden, klassen,... Tijdens de rondleiding laten we zien hoe we op een diervriendelijke en milieubewuste manier rundsvlees produceren en wordt er uitleg gegeven over oa. de verzorging en het voer van de stieren. Voor de kinderen is er een speelweide met kippen, konijnen en geitjes. Geschikt voor personen met beperkingen (oa. rolstoelgebruikers, blinden, ...).

Extra's 

Een natuurwandeling in het Silsombos is mogelijk, eventueel onder begeleiding van een gids.

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Buitengewoon Onderwijs / Hoger Onderwijs / Jeugdwerk / Volwassenenverenigingen / Senioren
Sectoren: 
Vleesvee (runderen)
Type: 
Kijkboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Raf en Ann Hulsbosch - Everaert, Lotte en Bram
Telefoon: 
0472/60 03 37

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Enkel op afspraak, van januari tot en met november. Hele week, uitgezonderd de woensdag. Voor individuele bezoekers: elke eerste zondag van de maand wordt er een rondleiding georganiseerd om 14.30 uur.
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Ja