Menu

't Waechteren in Neeroeteren

't Waechteren is een melkveebedrijf met 90 melkkoeien en bijhorend jongvee. Voornamelijk zwartbonte Holsteiners, al lopen er ook nog enkele dieren rond met een rode jas aan. Ghys verwelkomt de kinderen altijd met een brede lach en zorgt als een moeder voor mens en dier;

Aanbod 

Hier maak je kennis met de koeien en de kalfjes, de stallen en het melkhuis. Je ontdekt er ook het machinepark, dat noodzakelijk is voor de ruwvoerwinning. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een ploeg, een maaier of een voedermengwagen. Tijdens de rondleiding wordt het verhaal 'van kalf tot koe' verteld. Uiteraard met leuke pauzes tussendoor. Voor de iets grotere kinderen worden educatieve spelletjes voorzien of een natuurwandeling, al naargelang het weer.

Extra's 

Deze hoeve is gelegen in een rustige buurt met veel groen. En ze zijn er hier terecht trots op dat er zich zoveel weidevogeld en zwaluwen hebben gehuisvest! Het is een ideale uitvalsbasis voor een mooie natuurwandeling. In Neeroeteren kan er ook een molen bezocht worden, onder leiding van een gids.

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuter / Lager/ Secundair onderwijs /
Sectoren: 
Melkvee (runderen)
Type: 
Nabijheidsboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Ghislaine Casters , 3680 Neeroetere
Telefoon: 
089 79 47 36

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Elke weekdag te bezoeken, behalve op vrijdag na afspraak
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Nee