Menu

De Sceure in Vleteren

..waar je kiest voor de polders van de Westhoek...

Vleteren, het hartje van de Westhoek, de West-Vlaamse landbouwstreek bij uitstek. Geknipt voor een weekje plattelandsklassen.

Vanuit De Sceure gaan we op verkenning. Diverse bedrijven gooien de deuren open: melkvee, hoppe en gemengde bedrijven. De streek heeft heel wat te bieden: het hoppemuseum te Poperinge, de IJzerbroeken, schaapjes scheren, het plattelandspad ''t Veurende',... Gelukkig zijn er fietsen om al dat fraais te gaan verkennen. Aan lichaamsbeweging geen gebrek: we wisselen ponyrijden af met omnisport in de prima uitgeruste sporthal.

Centrum De Sceure wil voortdurend meehelpen aan het realiseren van de eindtermen van het basisonderwijs. In vele scholen worden allerlei projecten gerealiseerd rond gezonde voeding.

Maar zijn onze kinderen ook vertrouwd met de oorsprong van die voeding?

Vanuit heel concrete waarnemingen bij plaatselijke landbouwers willen we terug naar de basis en laten we de kinderen met al hun zintuigen kennismaken met de bron. Hmm, lekker vers en zonder bewaarmiddelen!

Kenmerken

Wanneer? 

Het hele schooljaar open

Voor wie? 

Lager onderwijs

Accomodatie

Bedden: 
60
Slaapzalen: 
2 slaapzalen (34 + 20), 2 kamers voor begeleiders
Ontspanning: 
Sporthal, verschillende polyvalente ruimtes
Sanitair: 
Gemeenschappelijk sanitair
Andere kenmerken: 
> Fietsen aanwezig
> Grote enthousiaste vrijwilligersgroep
> Ponyrijden
Bereikbaarheid: 

De Sceure is gelegen langs de N8 leper-Veurne te Vleteren, in de deelgemeente Oostvleteren, nabij de verkeerslichten. Komende met de auto vanuit het binnenland zijn er twee mogelijkheden: je kan via de E40: Afrit Veurne en meteen naar links richting Ieper of via de A19: Afrit Ieper-Noord, links richting Poperinge en aan de 2de lichten rechts richting Veurne.

 

Informatie kostprijs: 
Geldig vanaf 1 januari 2018: 5-daagse € 168 per leerling; 4-daagse € 142 per leerling; 3-daagse € 106 per leerling. Per volle schijf van 10 leerlingen kan 1 begeleider gratis mee.