Menu

Green Valley in Teuven

...waar we logeren bij de bioboer...

De Voerstreek is een prachtig stukje Vlaanderen.
We logeren bij de franstalige Luc Hollands die al enkele jaren 'biologisch' melkveehouder is en die trouwens vlot Nederlands spreekt. De melk van zijn koeien verwerkt hij voor een deel tot heerlijke zuivelproducten.

Zijn oude varkensstallen kregen een nieuwe bestemming. Na een serieuze opknapbeurt werden ze een, uit de kluiten gewassen, gastenverbijf met alle modern comfort. Grotere groepen kunnen hier makkelijk terecht want er is plaats voor 94 mensen!
Teuven is een pittoresk dorpje gelegen in het Gulpdal in een bebost en heuvelend landschap. Het ligt temidden van de stedendriehoek Luik - Aken - Maastricht. We leren deze sprookjesachtige streek beter kennen en gaan op bezoek bij de fruitteler of de melkveehouder. We volgen de holle wegen tot in het bos en bezoeken de stroopstokerij en de forellenkwekerij. Een spelletje boerengolf in de weiden tussen de koeien en de boerenbowling in de oude stal zorgt voor gegarandeerd plezier!

Schitterend gewoon, die Voerstreek.

Kenmerken

Wanneer? 

Heel het jaar open

Voor wie? 

Vanaf eerste leerjaar lager onderwijs

Accomodatie

Bedden: 
94
Slaapzalen: 
Green Valley Club (62) Green Valley Family (24) en de Chalet (6)
Ontspanning: 
Grote speelweiden; voetbalveld en verharde speelkoer
Sanitair: 
Gemeenschappelijk sanitair
Andere kenmerken: 
> boerengolf en boerenbowling
> verblijf op hedendaags biologisch melkveebedrijf
Bereikbaarheid: 

Vanaf station Tongeren neemt u bus 39b (Tongeren-Visé-Voeren/Fourons), afstappen in Teuven aan kruispunt Dorpstraat/Varnstraat, op 400 m van Green Valley

Informatie kostprijs: 
5-daagse € 151 per leerling; 4-daagse € 121 per leerling; 3-daagse € 91 per leerling. Prijzen geldig vanaf 25 personen. 10% toeslag voor kleinere groepen. Per volle schijf van 10 leerlingen kan 1 begeleider gratis mee.