Menu

Roosendael in Sint-Katelijne-Waver

...waar het domein zijn geheimen prijs geeft...

Sint-Katelijne-Waver is de draaischijf van de Mechelse groentestreek. Hier vind je de tuinbouwveilingen en de proeftuinen voor de groenteteelt.

In de dertiende eeuw werd een Cisterciënzerabdij gesticht in Roosendael. Wat er nog rest van de abdij-gebouwen zijn het poortgebouw, het pesthuis en het koetsgebouw. Op de funderingen van het gastenkwartier werd een landhuis gebouwd dat nu de kern vormt van het jeugdverblijfcentrum Roosendael. Onlangs werden de verblijfsgebouwen uitgebreid met het prachtig gerestaureerde koetshuis.

Ons vast programmagedeelte waarin de landbouw en het platteland worden verkend heeft al veel interessants te bieden: een kijkje achter de schermen van de groenteveiling, de proeftuinen voor groenteteelt, het glastuinbouwbedrijf, het domein Roosendael zelf, de Midzeelhoeve met het Groentemuseum,...

Roosendael is een uniek domein: het herbergt o.a. een archeologische site, een natuurreservaat en talloze mensen met bijzondere hobby's. (o.a. een valkenier). Tijdens de 'abdijdag' maken de kinderen op een speelse manier kennis met begrippen als 'monument' en 'archeologie'...

 

 

Kenmerken

Wanneer? 

Heel het schooljaar open

Voor wie? 

Lager onderwijs

Accomodatie

Bedden: 
tot 110
Slaapzalen: 
Landhuis met 70 bedden en Koesthuis met 40 bedden in kleine slaapzaaltjes + zolder
Ontspanning: 
Speel-en sportterreinen op het domein, kampvuurkringen
Sanitair: 
Gemeenschappelijk sanitair
Toegankelijkheid: 
Het volledige Landhuis is toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Andere kenmerken: 
> Fietsen aanwezig
> Weiden met neerhofdieren
> Beslotenheid van het unieke park bij de Nete-dijk
> Eigenheid groentestreek
Bereikbaarheid: 

Via http://www.roosendael.be/faq/hoe-geraak-ik-op-roosendael vindt u alle informatie voor het openbaar vervoer + een gedetailleerde routebeschrijving.

 

Informatie kostprijs: 
Geldig vanaf 1 januari 2018: 5-daagse € 183 per leerling; 4-daagse € 146 per leerling; 3-daagse € 108 per leerling. Per volle schijf van 10 leerlingen kan 1 begeleider gratis mee. Prijzen geldig vanaf 25 personen.