Menu

Eetbaar Landschap

11 partners uit het Leadergebeid Westhoek bundelen, onder impuls van Inagro, de krachten om de vele gezichten van de landbouw, met al het eetbare uit en van de streek, te belichten. De Westhoek is een uitzonderlijke regio. Vooral door de unieke combinatie van het prachtige en gevarieerde landschap, de zichtbare sporen van oorlogen en de ligging langs natuurlijke én culturele grenzen. Aan het landschap, de oorlog en de grens hangen talloze verhalen vast.
‘Eetbaar Landschap’ is één van de verhalen die opvallen.
Via tentoonstellingen, activiteiten en fiets- en wandelroutes wil ‘Eetbaar Landschap’ getuigen van het vruchtbare verleden en heden van deze streek.

Landelijke Gilden als partner in dit project engageert zich om het bestaande plattelandspad 't Veurende te herwerken tot een interactief en digitaal pad. De interactieve fiets- en wandeltocht ’t Veurende (de volledige lus is 36 km, maar kan gehalveerd worden) brengt je langs de mooiste plattelandsplekjes in Vleteren. Via digitale zijsprongetjes komt elk educatief bord onderweg tot leven.

Plattelandsklassen wil als partner in dit project het educatief aanbod bij het verblijfscentrum De Sceure verder uitbouwen. Op de site vind je onder andere het beestige insectenhotel, het blote voetenpad van heks Metsa, de educatieve moestuintjes, de ladder tegen voedselverspilling en de vertel-wilgenhut. Al spelend verken je al het lekkers dat de natuur en de landbouw voortbrengt rond de Sceure en in Vleteren.

Op zondag 28 mei werden zowel het vernieuwde pad 't Veurende als de educatieve BeLeef-site tijdens 'De Sceure Binnenstebuiten' feestelijk geopend voor het grote publiek.