Menu

Terug naar Vormingen >Plattelandsacademie 'Landbouweducatie en haar vele troeven: gezonde voeding, STEM en duurzaamheid'

Plattelandsacademie 'Landbouweducatie en haar vele troeven: gezonde voeding, STEM en duurzaamheid'Terug naar Vormingen >

Via een combinatie van een studiedag en excursie wil Plattelandsklassen de unieke troeven van landbouweducatie naar het onderwijs, de landbouw en het brede publiek in de verf zetten.

Programma

Voormiddag: studiedag (9u30 - 12u30)

De studiedag vindt plaats in het Provinciehuis in Leuven. Het Leuvense Provinciehuis ligt op wandelafstand van het station. Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen, daarom zouden we willen vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. We voorzien het onthaal van 9u30 tot 10u. Om 10u gaat de eerste spreker van start.

Drie sprekers zullen er drie thema's behandelen:

  • 'Vervreemding van de (oorsprong van de) voeding en gezonde voeding' door Tessa Avermaete en Tjitske Anna Zwart (onderzoekers van de afdeling Bio-economie van de KU Leuven)
  • 'Vervreemding van de (natuur)wetenschappen en STEM via landbouweducatie' door Maaike Ugille (docent en onderzoeker bij Hogeschool Vives)
  • 'Uitdagingen in de landbouw; duurzaam de wereld voeden' door Joris Relaes (administrateur- generaal bij ILVO)

Lunch: 12u30 - 13u30

Namiddag: excursie (14u30 - 16u30)

In de namiddag plannen we een excursie naar 'Hof ten Bosch' in Huldenberg, het akkerbouw- en fruitteeltbedrijf van Josse en Jan Peeters. Op deze boerderij van de toekomst kan er, via proefjes en onderzoekend leren, kennis gemaakt worden met een aantal innoverende, duurzame en hoogtechnologische projecten die een oplossing bieden aan de uitdagingen waar de landbouw vandaag mee te maken krijgt.

Er is busvervoer van het Provinciehuis naar Hof Ten Bosch (Huldenberg) en terug.

Je bent vrij om de volledige dag deel te nemen of enkel de voor- of namiddag.

Schrijf in op deze vorming