Menu

Nieuws en actualiteit

Vorige week lanceerden we de 2e editie van ons digitaal lesboek 'Ons dagelijks bord' en dit keer over de thema's graan, aardappelen en varkenshouderij. Voor één keer mochten de leerkrachten zelf oefenen!
Plattelandsklassen nam 150 kinderen tussen 8 en 14 jaar uit heel Vlaanderen mee in de wereld van de duurzame fruitteelt op de Kids Climate Conference.
De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de basisscholen in Heers mochten een hele dag binnen kijken in de Pieterkeshoeve in Vechmaal.
Plattelandsklassen VZW werkte met steun van het Leader-project Vlaamse Ardennen een nieuwe excursie uit voor de eerste graad van het secundair onderwijs.
foto Benny Vangansewinkel
3 start-uren zijn terug vrij! Vrijdag 11u40, 12 u en 13u20 Bel ons op 016/28 60 36 als je nog wil inschrijven!
Red de Koe is een educatief spel ontwikkeld door Plattelandsklassen in samenwerking met Limburg.net. Met dit spel willen we kinderen laten stilstaan bij de gevolgen van zwerfvuil op het platteland.
Op zondag 28 mei werden zowel het vernieuwde pad 't Veurende als de educatieve BeLeef-site tijdens 'De Sceure Binnenstebuiten' feestelijk geopend voor het grote publiek
De leerlingen van het 5de leerjaar van Borgloon

Waar komen de kalfjes vandaan? Smaken alle appels hetzelfde?  Hoe worden appels gesorteerd?

Zentangle

Vul en/of kleur deze kip en wordt helemaal zen.

Farmony
Farmony is een simulatiespel waarbij je als speler in de huid kruipt van een Vlaamse land‐ of tuinbouwer en je bedrijf zo duurzaam mogelijk moet runnen.
Fietsen op Plattelandsklassen
Het platteland verkennen per fiets versterkt de beleving van kinderen en jongeren, maar dat moet veilig verlopen. Daarom kiezen we, naast educatie, voor de aankoop van nieuwe fietsen.
Plattelandsklassen ziet landbouw als de uitdagende leeromgeving voor STEM
Zowel in het kleuter-, lager als secundair onderwijs roept de overheid op tot meer aandacht voor wetenschap en techniek. Plattelandsklassen gaat hiermee aan de slag.