Menu

Nieuws en actualiteit

AgroSTEMexcursie Groenten
AgroSTEMexcursie Groenten op het Slegershof
Foto Witblauw
Een uitdagend STEM-project dat volledig binnen het STEMonderwijs past!
We kunnen er niet omheen: het klimaat verandert. De landbouwsector is vaak de grote boosdoener. Maar kan landbouw ook deel van de oplossing zijn? En hoe brengen we deze positieve boodschap naar buiten?
Plattelandsklassen Vzw was vandaag, dinsdag 5 februari, aanwezig op de infomarkt "Hoe zet jij in op de toekomst? Land- en tuinbouw in zijn vele facetten", georganiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen
Voorstelling derde digitale lessenpakket Ons dagelijks bord
pannenkoekenspeurtocht
Download hier de afbeelding voor de pannenkoekendraai
AgroSTEMexcursie Aardappelen in november 2018
Tijdens de AgroSTEMexcursie Aardappelen worden leerlingen uit de 1e graad van het secundair onderwijs uitgedaagd rond vraagstukken uit het leven gegrepen van de aardappelteler.
De leerlingen van het 2e jaar van Het Agnetencollege uit Peer testten op 3 oktober de excursie houtkanten uit waarbij ze zelf aan het werk gezet werden en kennis maakten met het belang van houtkanten.
AgroSTEMexcursie Hard fruit
Tijdens de AgroSTEMexcursie Hard fruit worden leerlingen uit de 1e graad van het secundair onderwijs uitgedaagd rond vraagstukken uit het leven gegrepen van de fruitteler.
Opening van nieuwe landbouwfietsroute in Pelt.
De kleuters uit Maasmechelen ontdekten de boerderij.
Met trots kunnen we jullie meedelen dat we officieel van start gaan met STEMmige plattelandsklassen in ons nieuwe centrum 'Plokkersheem' in Watou. Op 12 september werd deze samenwerking feestelijk ingezet.