Menu

Terug naar Actualiteit >AgroSTEMexcursie Groenten


AgroSTEMexcursie Groenten

Op vrijdag 24 mei 2019 gingen de leerlingen van Wico Lommel en Tio Pelt een hele dag naar het Slegershof om daar ondergedompeld te worden in een bad vol weetjes over groententeelt. Tijdens het Leaderproject 'Tintelboeren' ontwikkelde Plattelandsklassen deze AgroSTEMexcursie. Samen met een ondersteunend lespakket kunnen leerkrachten tijdens de lessen de leerstof die ze ontdekten tijdens de excursie bespreken en verder uitbouwen.

Tim en Sarah lieten de jongeren het hele bedrijf ontdekken, zo leerden de jongeren zelf hoe alles in zijn werk gaat.

Heb je altijd al eens met je handen in de aarde willen wroeten? Of vraag je je af hoe groeten geproduceerd worden? Ben je nieuwsgierig naar hoe de tuinbouwer zijn teelten opvolgt en verzorgt? Wil je zelf groenten verwerken in lekkere gerechtjes, de invloed van compost op water onderzoeken of zelf nieuwe kriebelbeestje maken? Dan is de AgroSTEMexcursie Groenten helemaal jouw ding!

Op het tuinbouwbedrijf krijg je een rondleiding van de tuinbouwer, die jou meer zal vertellen over het leven op het tuinbouwbedrijf. Daarna word je vooral zelf aan het werk gezet! Je komt in contact met tuinbouw, maar ook met geschiedenis, techniek, natuurwetenschappen, economie en heel wat andere vakken.

Deze AgroSTEM-excursie bevat alle ingrediënten voor een uitdagend STEAM-project en past volledig binnen het STEMonderwijs.