Menu

Terug naar Actualiteit >Binnenbijboerendag in Herk-de-Stad


Binnenbijboerendag Herk-de-Stad

 

In samenwerking met de gemeente Herk-de-Stad organiseerde Plattelandsklassen vandaag een Binnenbijboerendag. In het kader van het leaderproject 'Het begint in ... Haspengouw' ging de laatste BBBdag door. Voordien was er een gelijkaardige samenwerking in Riemst, Borgloon, Kortessem, Wellen, Heers, Hoeselt, Tongeren en St-Truiden. 

 


Waarom heeft een aardbei zwarte puntjes? Hoe komt het dat appels blijven drijven? Waarom worden schapen geschoren? Wat drinken koeien? Wanneer geven koeien melk?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen kregen 124 leerlingen uit het 5de leerjaar van de scholen in Herk-De-Stad op 25 juni 2018. Zij waren die dag namelijk samen met hun juffen en meesters te gast op het landbouwbedrijf van de familie Vos in Herk-De-Stad tijdens de Binnenbijboerendag. Daar gaven een 7-tal land- en tuinbouwers uit Herk-De-Stad de kinderen vol enthousiasme meer uitleg over de voeding die elke dag op ons bord ligt en door hen wordt geproduceerd.

Via een doorschuifsysteem kregen de kinderen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het landbouwbedrijf en leerden ze meer over koeien, schapen, asperges, aardbeien enz. Ze konden ook verschillende landbouwmachines van dichtbij bewonderen. Na een leerrijke voormiddag, begeleid door de land- en tuinbouwers uit Herk-De-Stad werden ze beloond met een wafel, melkdrankje en een gezonde burger. Zeer tevreden, met een rugzak vol informatie en een gevulde maag keerde iedereen terug naar school.