Menu

Terug naar Actualiteit >Excursie Hard Fruit


excursie hard fruit

Van 2016 tot 2019 werken 9 partners, gesteund door Leader Haspengouw en de provincie Limburg, aan het project  'Het begint in Haspengouw' waarbij landbouweducatie op het voorplan staat. De Tuinbouwschool SOLV uit Sint-Truiden heeft samen met Plattelandsklassen een nieuwe STEM-excursie uitgewerkt over Hard Fruit. Hierbij ontdekken leerlingen uit de eerste graad dat kennis over een stuk fruit, dat op ons bord terecht komt, in elk vak een plaats heeft.

De leerlingen van het 2de jaar mochten dit op donderdag 4 oktober 2018 uittesten. Ze werden hartelijk ontvangen op het fruitbedrijf van Peter Pulinx, Nonnemilenseweg 33 in Sint-Truiden.

Het oogstseizoen voor appelen en peren was nog volop bezig dus het ideale moment om eens achter de schermen te gaan kijken. Want een extra stuk fruit kan de eetgewoonten van onze kinderen zeker ten goede komen. En wat smaakt er beter dan een streekproduct, zoals een appel of een peer, die je zelf hebt geplukt? Wat onthoud je beter dan die dingen die je zelf hebt kunnen uitproberen?

We willen kinderen én hun ouders bewegen tot gezonde voedingsgewoonten, dan moet er ook aandacht zijn voor het productieproces en, de rode draad in heel de land- en tuinbouwsector vandaag, duurzame landbouw.