Menu

Terug naar Actualiteit >STEMmige plattelandsklassen in het Plokkersheem (Watou)


Met pijn in het hart, maar ook met een rugzak vol unieke herinneringen, moeten we eind dit jaar afscheid nemen van ons centrum De Sceure in Vleteren. Toen ons vorig jaar dit nieuws werd meegedeeld, hebben we ons, samen met de hele groep medewerkers van De Sceure, vastgebeten in de zoektocht naar een nieuw centrum in de Westhoek. Deze unieke landbouw- en plattelandsregio wilden we niet zomaar loslaten, bovendien wilden heel wat medewerkers zich ook engageren voor het nieuwe centrum. In de regio blijven was dus een belangrijke factor. Al heel snel werden we gecontacteerd door stad Poperinge. Zij wilden de kans op plattelandsklassen in eigen stad niet zomaar voorbij laten gaan. Het Plokkersheem kwam in beeld en een samenwerking werd een feit.

De mooie en verzorgde accomodatie, de unieke ligging en het sterke eigen aanbod van het Plokkersheem met insteek STEM (wetenschappen en techniek) zijn unieke troeven die een meerwaarde vormen voor ons huidige aanbod aan plattelandsklassen.

Op woensdag 12 september werd de samenwerking tussen stad Poperinge, het Plokkersheem en Plattelandsklassen feestelijk ingezet met een toepasselijk huisbiertje en in aanwezigheid van een gemotiveerde ploeg aan gidsen, begeleiders en boeren. Een eerste blik op het programma van de STEMmige plattelandsklassen belooft alvast veel boeiende ervaringen voor jong en iets ouder. Een mooie mix van boerderijbezoeken (melkvee, hoppe, paardenmelkerij, ezelboerderij,...), natuurexploratie, erfgoed, kunst, sport en STEM zullen de vaste ingrediënten zijn van onze STEMmige plattelandsklassen in Watou!

We zijn nog volop prospectie aan het doen naar nieuwe activiteiten en boeiend aanbod uit de buurt. Alle ideeën en tips zijn welkom!

Begin oktober willen we afkloppen met een ruime keuzelijst aan activiteiten, vanaf dan zullen jullie deze info kunnen terugvinden op onze website. Vanaf januari 2019 kunnen er STEMmige plattelandsklassen in het Plokkersheem doorgaan. Boeken kan uiteraard nu al! Meer info en boekingen: info@plattelandsklassen.be.