Annahof - Plattelandsklassen vzw

Icon

Opening
Enkel op afspraak

Icon

Doelgroep
3 - 12 jaar

Icon

subsidie - Plattelandsklassen vzw
subsidie mogelijk

Over deze plattelandsklas

Sint-Annahof is een schapenboerderij te Mellaer. Hier vind je een 100-tal lieve en zachtaardige schapen. Ze laten zich graag aaien. Tijdens de lammerperiode worden er ongeveer 130 lammetjes verwacht.

Vader Guido Steegmans startte samen met dochter Lissy hun hoeveslagerij op. Mama Martine helpt hier zoveel ze kan, naast haar taken in de stal. In de hoevewinkel kan je, naast vers lamsvlees, nog vele andere producten kopen van collega-boeren uit de buurt. 

Aanbod 

Tijdens de rondleiding is er alle tijd om de dieren te aaien. Kom te weten hoe en wanneer de lammetjes worden geboren. Wat eten de schapen en wat doet de boer als het gras stopt met groeien? Worden de schapen geschoren en wat gebeurt er met de wol? 

Een rondleiding kan altijd gecombineerd worden met een wandeling in de mooie omgeving: de dikke eik van Lummen is op zo'n 0,5 km van hier gelegen. 

Vraag naar specifieke mogelijkheden en prijzen: deze zijn afhankelijk van welke soort rondleiding en/of programma.

Ook interessant voor opleidingen voeding en economie in het Secundair Onderwijs.

Extra's 

Op vraag kan Sint-Annahof een proeverij van lamsvlees (met Pastorale - label) voorzien. Prijzen zijn af te spreken.

Naast een klassieke rondleiding, organiseert Sint-Annahof ook kampjes voor jonge kinderen en verjaardagsfeestjes. Kandidaat - animatoren (monitoren) mogen zich altijd melden!

Adres

Mellaerstraat 10
3560Lummen
België