Menu

Tintelkoffer

Tintelen met kleuters bij het gebruik van de Tintelkoffer.

Vanaf vandaag kunnen leerkrachten uit het kleuteronderwijs de ‘Tintelkoffer’ ontdekken. Tijdens de uitvoering van het leaderproject ‘Tintelboeren’ maakte Plattelandsklassen in de regio Kempen & Maasland een TINTELKOFFER voor het kleuteronderwijs en ontstonden er vijf AgroSTEMexcursies voor het secundair onderwijs. Met dit project wil plattelandsklassen samen met 13 andere partners kinderen bewuster maken van de oorsprong van hun voedsel dat elke dag op hun bord ligt.

In de Tintelkoffer zitten suggesties voor leuke activiteiten die zowel STEM, beweging, maar ook veel fantasie in zich hebben.

Wat zit er in de koffer?

  1. Prentenband ‘Zazoe, het kuiken en het stokje’
  2. Filokuikens: een kaartenset dat kleuters aanzet tot filosoferen
  3. Tintelmoeven: een bewegingsspel ‘à la Twister’ om de kleuters de dieren van de boerderij beter te leren kennen
  4. TintelMakeDo: eenvoudig gereedschap waarmee je STEM introduceert bij kleuters. Ga aan de slag met kartonnen dozen en stel bv een tractor samen.

Deze koffer is gratis te ontlenen in de bibliotheek van de volgende gemeenten: Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Kinooi, Maaseik, Maasmechelen, Pelt, Oudsbergen en Peer.

Er staat ook een uitleenexemplaar op ons secretariaat in Leuven (Diestsestraat 40). Deze is enkel af te halen. Die kan je reserveren op 016/28 60 25 of op info@plattelandsklassen.be

 

Materiaal type: 
Geschikt voor: