Menu

Tintelkoffer

Tijdens de uitvoering van het Leader-plattelandsontwikkelingsproject ‘Tintelboeren’ maakte Plattelandsklassen, voor regio Kempen & Maasland, een TINTELKOFFER voor het kleuteronderwijs.

Met 'Tintelboeren' wil Plattelandsklassen vzw, samen met 13 andere partners, kinderen bewuster maken van de oorsprong van hun voedsel dat elke dag op hun bord ligt.

In de Tintelkoffer zitten suggesties voor leuke activiteiten die zowel STEM, beweging, maar ook veel fantasie in zich hebben.

Wat zit er in de koffer?

  1. Prentenband ‘Zazoe, het kuiken en het stokje’: over de weg van het pasgeboren kuiken naar de grote stal waar Zazoe met z'n makkertjes spelletjes speelt met een mini-stokje.
  2. Filokuikens: een kaartenset dat kleuters aanzet tot filosoferen
  3. Tintelmoeven: een bewegingsspel ‘à la Twister’ om de kleuters de dieren van de boerderij beter te leren kennen
  4. TintelMakeDo: eenvoudig gereedschap waarmee je STEM introduceert bij kleuters. Zo ga je aan de slag met kartonnen dozen en stel je bv een tractor samen.

Deze koffer is gratis te ontlenen in de bibliotheek van de volgende gemeenten: Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Kinooi, Maaseik, Maasmechelen, Pelt, Oudsbergen en Peer.

Er staat ook een uitleenexemplaar op ons secretariaat in Leuven (Diestsestraat 40). Deze is enkel af te halen. Je kan de koffer reserveren op 016/28 60 25 of op info@plattelandsklassen.be

 

Materiaal type: 
Geschikt voor: