Menu

Educatieve hoeves en excursies

Wil je met de klas de boer op of met je vereniging een leuk land- of tuinbouwbedrijf bezoeken, dan kan je terecht bij één van onze kijk- of nabijheidsboerderijen. Meer dan 100 actieve land- en tuinbouwbedrijven, verspreid over heel Vlaanderen, staan klaar om je met open armen te ontvangen. Ze zorgen voor een professionele ontvangst en een interactieve en didactisch onderbouwde rondleiding, waar beleving en ervaring centraal staan.

Kijkboerderijen ontvangen groepen uit de wijde omtrek. Nabijheidsboeren ontvangen enkel groepen uit de nabije omgeving, het eigen dorp.

NIEUW: een aantal van onze Kijkboerderijen hebben zich ook geëngageerd tot het aanbieden van een aanbod in het kader van STEM-onderwijs. Deze STEMboerderijen, gemakkelijk terug te vinden via onze zoekmachine, gaan aan de slag met de wetenschap en technologie aanwezig op hun bedrijf en dagen jou als bezoeker uit om zelf oplossingen te creëren voor de dagelijkse uitdagingen waarmee zij als bedrijf geconfronteerd worden. Jong en iets ouders kunnen op onze STEMboerderijen kennis maken met verschillende toepassingen van innovatie, wetmatigheden en technologie in een authentieke context en gelinkt aan iets wat we elke dag nodig hebben; voedsel.

Op sommige Kijkboerderijen kan je een hele (school)dag activiteiten doen. Sommige geven ook verjaardagsfeestjes of teambuildingssessies.

Wil je op daguitstap? Bekijk dan ook ons aanbod excursies. Deze klasuitstappen combineren een bedrijfsbezoek met een vakspecifieke verwerking op maat.

De actie @thefarm is gericht naar afdelingen van de Landelijke Gilden. Deze activiteit richt zich tot gezinnen met jonge kinderen. De landbouwbedrijven binnen dit netwerk bieden een belevenisvolle rondleiding aan waarbij zelf ontdekken en doen centraal staan. @thefarm is een steraanbieding binnen het aanbod van Landelijke Gilden. Voor meer info kan je terecht op www.landelijkegilden.be

BELANGRIJK: omwille van het gevaar van overbrenging van de Afrikaanse varkenspest bij everzwijnen naar de varkens op onze varkensbedrijven, kunnen deze bedrijven momenteel hun deuren niet open zetten voor het onvangen van bezoekers. De varkenshouders vinden dit heel jammer, want zij delen natuurlijk graag hun passie met jullie. We houden jullie op de hoogte mocht deze maatregel veranderen. Bedankt voor jullie begrip.