Menu

Biezenhoeve in Watou

STEMboerderij! Hier kan je kiezen voor een STEM-aanbod.

Kom en ontdek een hedendaags hoogtechnologisch melkveebedrijf in de mooie streek de Westhoek. Bekijk, ruik en voel de koeien en de kalfjes. Er zijn ook schattige kalfjes die je mag aaien en nog zoveel meer!

 

Ontdek de werking van de melkrobot, de mestrobot, de koeborstel voor een lekkere rugmassage bij onze koeien,....

 

Aanbod 

Rondleiding op het bedrijf met accenten op beleven en zelf aan de slag gaan: kijken, voelen en ruiken van de koeien en kalfjes, de stallen en de melkmachine ontdekken, de kalfjes voederen, lopen in de weide/maïs, ontdekken van de andere boerderijdieren,... Als afsluiter voorzien wij graag een degustatie gemaakt met verse hoevemelk. Het aanbod wordt aangepast aan de leeftijdsgroep en de weersomstandigheden.

Kies je voor een rondleiding in het kader van STEM dan is er naast ruimte voor beleving en ontdekken ook aandacht voor de wetenschap en techniek aanwezig op dit melkveebedrijf. We werken, afhankelijk van de doelgroep, rond volgende onderzoeksvragen: Hoe hanteer ik best een kruiwagen of schup om de kalfjes te voederen? Hoe werkt de melkmachine? Hoe wordt melk zo duurzaam mogelijk gekoeld? Waaruit bestaat veevoeder? Kunnen wij zelf een koeienstal op schaal bouwen? Wat is er allemaal aanwezig in de koeienstal en kunnen wij zelf ontdekken waarvoor dit allemaal dient? ...
Het STEM-spel 'Melkkoeien in huis' helpt de leerlingen alles te ontdekken in de koeienstal en dit te linken met wat ze kennen uit hun eigen leefwereld.

Extra's 

- boerenestafette - spel 'boerin in de wolken' - speelzolder -knutselatelier met natuurlijke materialen

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters,Lager Onderwijs, Secundair Onderwijs, Buitengewoon Onderwijs, Hoger Onderwijs, Jeugdwerk, Volwassenenverenigingen, Senioren
Sectoren: 
Melkvee (runderen)
Type: 
@the farm, Kijkboerderijen, STEMboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Geert en Sofie Vandenbussche-Vanpeperstraete
Telefoon: 
057/48 69 63 of 0476 61 06 57

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Liefst van april tot oktober en op dinsdag en woensdag
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Ja