Menu

Blijlever in Wijchmaal

De Blijlever is een melkveebedrijf dat gerund wordt door Danny en Elly maar ook de kinderen zijn er gedreven. Ze zijn allemaal dierenvriend in hart en nieren. Ze geven hun koeien nog een naam, wat erg uitzonderlijk is.
De boerderij is drie halve dagen per week een zorgboerderij.
Danny en Elly hebben veel ervaring in het begeleiden van groepen en iedereen is welkom voor een bedrijfsbezoek op maat.

Aanbod 

De kinderen ontdekken het verhaal ‘van kalf tot koe’. Op deze hoeve kunnen de bezoekers actief bezig zijn met de dieren, dieren eten geven en verzorgen.

Extra's 

De hoeve ligt in een open vlakte omgeven door prachtige natuur. Je kan het milieuleerpad Mullemer Bemden (Knuppelpad) bezoeken: Dit leerpad is een wandeling van 2 tot 3 km doorheen de natuur met als rode draad De Dommel. Tijdens de wandeling komen heel wat milieu- en natuurthema’s aan bod, die worden toegelicht door middel van infoborden. Bas en Bruno, de centrale figuren doorheen het verhaal, wijzen je de weg. Je kan met of zonder gids wandelen. Voorzie bij nat weer alvast stevig schoeisel of laarzen. Voor leerkrachten en leerlingen werden hierrond educatieve pakketten aangemaakt. Deze hoeve is gelegen in de omgeving van De Breugelhoeve in Peer met de educatieve tentoonstelling Bazaar Kastaar (ongeveer op 7 kilometer).

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuter / Lager/ Secundair / volwassenen
Sectoren: 
Melkvee (runderen)
Type: 
Nabijheidsboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Danny en Elly Lemmens - Kesters
Telefoon: 
011 63 60 12 / GSM: 0474 68 32 07

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
het hele schooljaar op afspraak groepsbezoeken In de zomermaanden juli en augustus kan je elke maandag om 14u00 als individuele bezoeker het bedrijf bezoeken prijs: € 30 per groep (hoevesmullertje inbegrepen)
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Ja