Menu

Broekheidehoeve in Peer

In dit modern varkensbedrijf luisteren de zeugen naar Klara in hun bedje van stro. 

De vleesvarkens leven in groepshuisvesting wat hun verblijf een stuk aangenamer maakt. Moderne stallen uitgerust met luchtwassers (milieumaatregelen) en in samenwerking met 3 andere boeren is er een mestverwerkingsinstallatie. Tijdens de rondleiding krijg je ook de couveuses te zien. Echt een aanrader!

Broekheidehof is één van onze STEMboerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

Aanbod 

Rondleiding op het bedrijf met accenten op beleven en zelf aan de slag gaan: kijken, voelen en ruiken van de varkens en biggetjes, de stallen en de inrichting ontdekken, bezoekje aan de couveuse, uitleg over mestverwerking en duurzame landbouw,... Het aanbod wordt aangepast aan de leeftijdsgroep en de weersomstandigheden.

Kies je voor een rondleiding in het kader van STEM dan is er naast ruimte voor beleving en ontdekken ook aandacht voor de wetenschap en techniek aanwezig op dit varkensbedrijf. We werken, afhankelijk van de doelgroep, rond volgende onderzoeksvragen: Hoe hanteer ik best een kruiwagen of schup om de varkens te voederen? Hoe werkt de couveuse? Wat zijn luchtwassers? Hoe wordt mest zo duurzaam mogelijk verwerkt? Waaruit bestaat varkensvoeder? Kunnen wij zelf een varkensstal op schaal bouwen? Wat is er allemaal aanwezig in de varkensstal en kunnen wij zelf ontdekken waarvoor dit allemaal dient? ...
 

 

 

 

Extra's 

Broekheidehoeve ligt op een km van het Plattelandscentrum K&M met de tentoonstelling Bazaar Kastaar. Er is mogelijkheid tot het ontlenen van gps-toestellen om

Kenmerken

Doelgroepen: 
•Lager Onderwijs •Secundair Onderwijs •Hoger Onderwijs •Volwassenenverenigingen •Senioren
Sectoren: 
Varkens
Type: 
Kijkboerderijen, Nabijheidsboerderijen, STEMboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Luc en Monique Stinkens-Patteet
Telefoon: 
GSM 0495 79 92 27

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Enkel op afspraak. Van januari tot en met december: dinsdag, woensdag, vrijdag en eventueel zaterdag. In juli en augustus elke woensdag om 14u00 een rondleiding waarbij de individuele bezoeker kan aansluiten.
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Ja