Menu

Den Ighemkouter in Idegem (Geraardsbergen)

Dit gemengd landbouwbedrijf met melkvee, vleesvee en akkerbouw heeft ook tal van nevenactiviteiten. Hier kan je terecht voor kinderfeestjes,schoolbezoeken en hoevetoerisme.

Den Ighemkouter is één van onze STEMboerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

Aanbod 

Rondleiding op het bedrijf met accenten op beleven en zelf aan de slag gaan: kijken, voelen en ruiken van de koeien en kalfjes, de stallen en de melkmachine ontdekken, de kalfjes voederen, lopen in de weide/maïs, dessertje maken, video over de landbouw bekijken,... Het aanbod wordt aangepast aan de leeftijdsgroep en de weersomstandigheden.

Kies je voor een rondleiding in het kader van STEM dan is er naast ruimte voor beleving en ontdekken ook aandacht voor de wetenschap en techniek aanwezig op dit melkveebedrijf. We werken, afhankelijk van de doelgroep, rond volgende onderzoeksvragen: Hoe hanteer ik best een kruiwagen of schup om de kalfjes te voederen? Hoe werkt de melkmachine? Hoe wordt melk zo duurzaam mogelijk gekoeld? Waaruit bestaat veevoeder? Kunnen wij zelf een koeienstal op schaal bouwen? Wat is er allemaal aanwezig in de koeienstal en kunnen wij zelf ontdekken waarvoor dit allemaal dient? ...
Het STEM-spel 'Melkkoeien in huis' helpt de leerlingen alles te ontdekken in de koeienstal en dit te linken met wat ze kennen uit hun eigen leefwereld.

 

Extra's 

- chocomelk met cake na de rondleiding

Kenmerken

Doelgroepen: 
alle doelgroepen zijn welkom
Sectoren: 
Melkvee (runderen) / Vleesvee (runderen)
Type: 
@the farm, Kijkboerderijen, STEMboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Mieke Vander Schueren en Regina De Smet
Telefoon: 
0474 406932

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Alle dagen van alle maanden
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Nee