Menu

Domein Truilingen in Kerkom (Sint Truiden)

Al op jonge leeftijd had Piet een grote interesse voor plantagewerk. Zijn vader, werkzaam aan het opzoekingcenter te Gorsem, nu PC Fruit, teelde aanvankelijk peren als hobby. Hij slaagde er in om een eigen snoeimethode te ontwikkelen en bracht Piet de basiskennis voor het ‘fruit telen’ bij.

Van deze passie maakte Piet zijn beroep en hij specialiseerde zich in hard fruit, namelijk appels en peren. Daarnaast teelde hij ook klein fruit, zoals frambozen, kersen en aardbeien.

Bewust koos hij jaren geleden voor een ecologisch verantwoorde fruitteelt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nuttige insecten die schadelijke insecten uitschakelen. Deze manier van telen wordt nauw opgevolgd door een erkend controleorganisme.

Langzaam groeide de idee om die sappige appelen en peren nog een andere bestemming te geven. Een appel in een flesje, een leuk idee toch?! Vers geperst appelsap met vruchten van onze rijke Haspengouwse bodem. Wij vonden het alleszins een fantastisch idee!

Aanbod 

Er zijn een tweetal formules uitgewerkt voor de bedrijfsbezoeken. Formule 1 Degustatie: Aankomst met verwelkoming, rondleiding fruitbedrijf door fruitteler, demonstratie appelsap persen, verduidelijking van het PIPO bedrijf en de nevenproducten "Van appelboompje tot appelsap", receptie met degustatie van alle smaken appelsappen en proevertjes van onze huisgemaakte fruitige nevenproducten en een appel voor iedereen. Formule 2 Picknick: Aankomst met verwelkoming, rondleiding fruitbedrijf door fruitteler, demonstratie appelsap persen, verduidelijking van het PIPO bedrijf en de nevenproducten "Van appelboompje tot appelsap", picknicken (eigen picknick) onder de tent of tussen de fruitbomen, degustatie van alle smaken appelsappen en degustatie van fruitige nevenproducten en een appel voor iedereen.

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Buitengewoon Onderwijs / Hoger Onderwijs / Jeugdwerk / Volwassenenverenigingen / Senioren
Sectoren: 
Fruitteelt
Type: 
Kijkboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Piet en Veerle Porreye - Van Hoof
Telefoon: 
011/67 41 34 of 0496/95 16 26

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Enkel op afspraak, van april tot half oktober. Hele week, uitgezonderd maandag en zondag.
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Nee