Menu

Fruit Vanhellemont in Meensel-Kiezegem

LV Fruit Vanhellemont is een milieuvriendelijk fruitbedrijf.

Ze hebben een grote capaciteit om te sorteren en te bewaren. Daarnaast richt het bedrijf zich ook op de verwerking van appelen en peren tot diverse hoeve- en streekproducten.
 

Aanbod 

Volwassenen kunnen de streekproducten proeven (oa. likeuren, jenevers, perenadvocaat,...).

Scholen bekijken wat er het hele jaar door zoal gedaan wordt op een fruitteeltbedrijf. De samenwerking met de natuur staat daarbij centraal. Zo zullen we het hebben over welke de nuttige insecten zijn en waarom. We bekijken ook het sorteercentrum, wat altijd indrukwekkend is voor de leerlingen. En als afsluiter mag men een flesje natuurzuiver appelsap proeven en krijgt men een verrassingspakketje mee naar huis. Er is ook de mogelijkheid om een smaaktest te doen. Een smaaktest houdt in dat men alle verschillende appels en peren kan proeven. Zo leert men dat deze appels en peren zeer uiteenlopende smaken kunnen hebben.

Voor groepen: Jeannine Nijs, de moeder des huizes, zal u met alle plezier rondleiden in de wereld van het fruittelersbestaan. Op een grappige en persoonlijke manier schetst ze de vrolijke, maar ook pijnlijke momenten. Uiteraard komen ook onze lekkere producten aan bod.

Ook geschikt voor personen met beperkingen (oa. rolstoelgebruikers, blinden, ...).

De mogelijkheid bestaat om te blijven picknicken.

Extra's 

Koffie, appelwafeltjes, taart, brood, picknick, warm eten,... is allemaal mogelijk.

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Buitengewoon Onderwijs / Hoger Onderwijs / Jeugdwerk / Volwassenenverenigingen / Senioren
Sectoren: 
Fruitteelt
Type: 
Kijkboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Mario en Gert Vanhellemont
Telefoon: 
016/63 32 35

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
Enkel op afspraak, van januari tot en met december. Van maandag tot en met zondag.
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Nee