Menu

't Goteringenhof in Kester (Gooik)

't Goteringenhof is een melkveebedrijf met dubbeldoelkoeien van het oorspronkelijke witblauwe ras.

Wil jij graag een lekker dessertje maken van melk en dit dan ook nog proeven? Aan de hand van een aantal doe-activiteiten en door gebruik te maken van onze zintuigen tonen we je de weg van het kalfje tot de koe en van melk tot dessert!

't Goteringenhof is één van onze STEMboerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

Aanbod 

Rondleiding op het bedrijf met accenten op beleven en zelf aan de slag gaan: kijken, voelen en ruiken van de koeien en kalfjes, de stallen en de melkmachine ontdekken, de kalfjes voederen, lopen in de weide/maïs, dessertje maken, video over de landbouw bekijken,... Het aanbod wordt aangepast aan de leeftijdsgroep en de weersomstandigheden.

Kies je voor een rondleiding in het kader van STEM dan is er naast ruimte voor beleving en ontdekken ook aandacht voor de wetenschap en techniek aanwezig op dit melkveebedrijf. We werken, afhankelijk van de doelgroep, rond volgende onderzoeksvragen: Hoe hanteer ik best een kruiwagen of schup om de kalfjes te voederen? Hoe werkt de melkmachine? Hoe wordt melk zo duurzaam mogelijk gekoeld? Waaruit bestaat veevoeder? Kunnen wij zelf een koeienstal op schaal bouwen? Wat is er allemaal aanwezig in de koeienstal en kunnen wij zelf ontdekken waarvoor dit allemaal dient? ...
Het STEM-spel 'Melkkoeien in huis' helpt de leerlingen alles te ontdekken in de koeienstal en dit te linken met wat ze kennen uit hun eigen leefwereld.

 

Extra's 

Op 500 meter bevindt zich het 'Van Reepinghenhuisje'. Dit is een lemen boerderijtje anno 1770. Aan de hand van deze hoeve wordt ook de evolutie van een landbouwbedrijf getoond. Het is ook een zorgboerderij. Bedrijf met witblauwdubbeldoel ras (uitstervend ras).

Kenmerken

Doelgroepen: 
Kleuters / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Buitengewoon Onderwijs / Hoger Onderwijs / Jeugdwerk / Volwassenenverenigingen / Senioren / Geschikt voor personen met beperkingen (oa. rolstoelgebruikers, blinden, ...)
Sectoren: 
Melkvee (runderen)
Type: 
Kijkboerderijen, STEMboerderijen

Contactgegevens

Uitbaters: 
Dirk en Anita De Coster - Baeyens
Telefoon: 
054/56 65 33 of 0479/84 16 96

Details voor bezoek

Bezoekmomenten: 
-Enkel op afspraak - Hele jaar, uitgezonderd juli en december -Van maandag tot en met vrijdag behalve woensdag en weekend
Groepsbezoeken: 
Ja
Individuele bezoeken: 
Nee