Menu

AgroSTEMexcursie Aardappelen

Tijdens de AgroSTEMexcursie Aardappelen worden leerlingen uit de 1e graad van het secundair onderwijs uitgedaagd rond vraagstukken uit het leven gegrepen van de aardappelteler.

Hierbij ontdekken leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs hoe een aardappelplant groeit, welke werkzaamheden de boer tijdens de groei moet uitvoeren, waarom aardappelen in ruggen gepoot worden en hoe aardappelen bewaard worden en verwerkt. Kortom ze staan staan stil bij de volledige weg die een aardappel aflegt van pootaardappel tot eetaardappel in de winkelrekken of tot purree op hun bord. Een uniek STEM-project met raakvlaken met heel wat verschillende vakken zoals aardrijkskunde, natuurwetenschappen, voeding, techniek, SEI,...

Wil je graag met je leerlingen ontdekken hoe een aardappelpoter of -rooier werkt? Of hoe aardappelen zo duurzaam mogelijk gekoeld en bewaard worden? Ben je nieuwsgierig naar hoe de aardappelteler zijn aardappelplanten opvolgt en verzorgt? Wil je zelf aardappelen verwerken tot koekjes of een aardappelloods op schaal bouwen?
Dan is de AgroSTEMexcursie Aardappelen helemaal jouw ding!

Interesse om de AgroSTEMexcursie Aardappelen met je leeringen in te plannen? Neem dan contact op met ons (info@platttelandsklassen.be) en wij zoeken samen met jou naar het dichtbijzijnde landbouwbedrijf dat jullie graag voor een halve of een volledige dag wil ontvangen.

Het is vandaag een grote uitdaging om kinderen én hun ouders te bewegen tot gezonde voedingsgewoonten. Wij geloven dat kennismaken met het productieproces van voedsel en met de duurzame landbouw die aan de basis ligt van die gezonde producten, hiertoe cruciaal is.