Menu

Terug naar thema overzicht >Referenties

ReferentiesTerug naar thema overzicht >

(1) Lekker van bij ons. Aardappel. www.aardappel.be.

(2) NICE. In de kijker. Aardappelen.

(3) FAO. International Year of the potato 2008.

(4) Nubel. Belgische voedingsmiddelentabel. Vijfde editie. Brussel: vzw NUBEL; 2009.

(5) NICE. Special aardappelen. Aardappelen lekker en gezond. Nutrinews 2004: 5-9.

(6) van de Graaf A. Chemische feitelijkheden. Zetmeel en zetmeelderivaten. 2003: 1-19.

(7) http://www.vigez.be/home.

(8) Coene I. Een ander woord voor toverknollen?

(9) Niesten E, Standaert O. Patatfooi. CAG Leuven. 2001

(10) http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamines.aspx.

(11) Thompson J.L., Manore M.M., Vaughan L.A. The science of nutrition. 2nd ed. San Francisco: Pearson publication 2008.

(12) van Blommenstein I, van Eijndhoven A, van Mil J. Kook ook. Juni 2008. Wormer: Inmerc bv;2008. p 162-163.

(13) VLAM. Patapas, 1000 hapjes met patatjes. Beschikbaar via: www.patapas.be.

(14) Vanhoof K. Cursus chemie- en biotechnologie van de levensmiddelen. Opleiding voedings-en dieetkunde. KHLeuven 2011-2012.

(15) McGee H. Over eten en koken. Zevende druk. Nederland: Nieuw Amsterdam Uitgevers; 2006.

(16) Larivière W. Koken met stoom. www.kokenmetstoom.be.

(17) NICE. Special aardappelen Verstandig frituren. Nutrinews 2004: 10-13.

(18) AVEBE. Inleiding zetmeelchemie en zetmeeltechnologie. Avebe b.a. 2000.

 

Een greep uit ons educatief materiaal over dit thema

C+ Smaakparadijs - draaiboek

Smaakopvoeding als inrijpoort tot een gezonde voeding...
18,00 / exemplaar
Leerkrachten, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Boerderij, Veeteelt (koe, varken, kip, ...), Groent...

Kleuters - Vlekje in de kleutertuin - Groentedomino

Ideaal om kleuters de verschillende soorten groenten van bij ons te leren benoemen en daarbij het tellen in te oefenen
30,00 / exemplaar
Kleuteronderwijs, Boerderij, Groenten en fruit, Akkerbouw (graan, aardappel, ...), Bloemen en plante...

Boerderij van Dichtbij - rondleiden op een landbouwbedrijf

Tips rondleiden op landbouwbedrijf en inrichten van...
4,00 / exemplaar
Landbouwers, Boerderij, Veeteelt (koe, varken, kip, ...), Groenten en fruit, Akkerbouw (graan, aarda...

Wat eten we morgen? De aardappel doorheen de keten

Van productie tot consumptie, welke stappen doorloopt de...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? De aardappel op ons bord

In deze themabundel wordt de samenstelling en voedende...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Zetmeel, een complex koolhydraat

De aardappel als bron van zetmeel en koolhydraten. Welke...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Wat is graan?

Bij de bakker klinken een multigranen, 7- of 10-granenbrood...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Van graan tot brood

Waar komt ons dagelijks brood vandaan? Heb je altijd al...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Van graan tot pasta

Pasta is niet meer weg te denken uit onze keuken. Maar weet...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Rijst in al zijn aspecten

Rijst is niet meer weg te denken uit onze keuken. Maar ken...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...