ReferentiesTerug naar thema overzicht >
Deze tekst kwam tot stand in samenwerking met studenten uit de opleiding Voedings- en dieetleer, departement Gezondheid en Technologie van UCLL.
McGee H. Over eten & koken. Zevende druk. Nieuw Amsterdam: Uitgevers.
Kiple KF, Ornelas KC. II.A.7. – Rice. Botany, Origin, and Evolution. The Cambridge World History Of Food. Beschikbaar via http://www.cambridge.org/us/books/kiple/rice.htm. Geraadpleegd op 2011 december 4.
Plants Database USDA, NRCS. The PLANTS Database. Classification for Kingdom Plantae Down to Genus Oryza L. Beschikbaar via http://plants.usda.gov. Geraadpleegd 2011 december 12.
FAO. All about rice. Rice and us. Beschikbaar via: http://www.fao.org/rice2004/en/rice-us.htm. Geraadpleegd op 2011 december 12.
International Rice Research Institute. About Rice. Rice facts. Beschikbaar via: http://irri.org/about-rice/rice-facts. Geraadpleegd 2011 december 4.
Bailey R. Taxonomy. Beschikbaar via: http://biology.about.com/od/evolution/a/aa092304a.htm. Geraadpleegd op 2012 februari 17.
de Jong F.M. Ons voedsel. Tweede druk. ’s Graveland: Fontaine Uitgevers BV; 2009.
FAO. Oryza sativa L. Beschikbaar via http://www.fao.org/ag/AGP/AGPC/doc/Gbase/data/Pf000274.HTM. Geraadpleegd op 2011 december 4.
Plants Database USDA, NRCS. The PLANTS Database. Classification for Kingdom Plantae Down to Genus Oryza L. Beschikbaar via http://plants.usda.gov. Geraadpleegd 2011 december 12.
United States Department of Agriculture Foreign Agricultural Service. PSD. World Rice Production, Consumption, and Stocks. Beschikbaar via: http://www.fas.usda.gov/psdonline/. Geraadpleegd op 2011 december 10.
Nelson A. Who eats more rice? Rice Today oktober-december 2011, 10 (4): 45
Devriese S, Huybrechts I, Moreau M, Van Oyen H.De Belgische Voedselconsumptiepeiling 2004. Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Brussel:2006.
FAO. International Year of the potato 2008. Beschikbaar via: http://www.potato2008.org/en/world/index.html. Geraadpleegd op 2011 december 6.
van de Graaf A. Chemische feitelijkheden. Zetmeel en zetmeelderivaten. 2003: 1-19.
Owen S. Rijst. Rijkdom in recepten. Tweede druk. Haarlem: Schuyt & Co Uitgevers en Importeurs bv; 1996. p 13-95.
Nubel. Belgische voedingsmiddelentabel. Vijfde editie. Brussel: vzw NUBEL; 2009.
Hoge Gezondheidsraad. Voedingsaanbevelingen voor België. Brussel: Hoge gezondheidsraad; 2009.
Garcia MA. Golden grains for better nutrition. Rice Today oktober-december 2011, 10 (4):16-17.
Voedingscentrum. Mineralen. Beschikbaar via: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/mineralen.aspx. Geraadpleegd op 2012 maart 20.
Vlaams Instituuy voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie. De actieve voedingsdriehoek. Internet site VIGeZ 2012. Beschikbaar via: http://www.vigez.be/home. Geraadpleegd op 2011 november 28.
FAO Food and Nutrition Division. Rice and human nutrition. Fact sheets. Beschikbaar via http://www.fao.org/rice2004/en/factsheets.htm. Geraadpleegd op 2011 december 10.
NICE. Special aardappelen. Aardappelen lekker en gezond. Nutrinews 2004: 5-9.
van Blommenstein I, van Eijndhoven A, van Mil J. Kook ook.. Juni 2008. Wormer: Inmerc bv;2008. p 162-163.