Menu

Terug naar thema overzicht >Referenties

ReferentiesTerug naar thema overzicht >

Deze tekst kwam tot stand in samenwerking met studenten uit de opleiding Voedings- en dieetleer, departement Gezondheid en Technologie van UCLL.

McGee H. Over eten & koken. Zevende druk. Nieuw Amsterdam: Uitgevers.

Kiple KF, Ornelas KC. II.A.7. – Rice. Botany, Origin, and Evolution. The Cambridge World History Of Food. Beschikbaar via http://www.cambridge.org/us/books/kiple/rice.htm. Geraadpleegd op 2011 december 4.

Plants Database USDA, NRCS. The PLANTS Database. Classification for Kingdom Plantae Down to Genus Oryza L. Beschikbaar via http://plants.usda.gov. Geraadpleegd 2011 december 12.

FAO. All about rice. Rice and us. Beschikbaar via: http://www.fao.org/rice2004/en/rice-us.htm. Geraadpleegd op 2011 december 12.

International Rice Research Institute. About Rice. Rice facts. Beschikbaar via: http://irri.org/about-rice/rice-facts. Geraadpleegd 2011 december 4.

Bailey R. Taxonomy. Beschikbaar via: http://biology.about.com/od/evolution/a/aa092304a.htm. Geraadpleegd op 2012 februari 17.

de Jong F.M. Ons voedsel. Tweede druk. ’s Graveland: Fontaine Uitgevers BV; 2009.

FAO. Oryza sativa L. Beschikbaar via http://www.fao.org/ag/AGP/AGPC/doc/Gbase/data/Pf000274.HTM. Geraadpleegd op 2011 december 4.

Plants Database USDA, NRCS. The PLANTS Database. Classification for Kingdom Plantae Down to Genus Oryza L. Beschikbaar via http://plants.usda.gov. Geraadpleegd 2011 december 12.

United States Department of Agriculture Foreign Agricultural Service. PSD. World Rice Production, Consumption, and Stocks. Beschikbaar via: http://www.fas.usda.gov/psdonline/. Geraadpleegd op 2011 december 10.

Nelson A. Who eats more rice? Rice Today oktober-december 2011, 10 (4): 45

Devriese S, Huybrechts I, Moreau M, Van Oyen H.De Belgische Voedselconsumptiepeiling 2004. Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Brussel:2006.

FAO. International Year of the potato 2008. Beschikbaar via: http://www.potato2008.org/en/world/index.html. Geraadpleegd op 2011 december 6.

van de Graaf A. Chemische feitelijkheden. Zetmeel en zetmeelderivaten. 2003: 1-19.

Owen S. Rijst. Rijkdom in recepten. Tweede druk. Haarlem: Schuyt & Co Uitgevers en Importeurs bv; 1996. p 13-95.

Nubel. Belgische voedingsmiddelentabel. Vijfde editie. Brussel: vzw NUBEL; 2009.

Hoge Gezondheidsraad. Voedingsaanbevelingen voor België. Brussel: Hoge gezondheidsraad; 2009.

Garcia MA. Golden grains for better nutrition. Rice Today oktober-december 2011, 10 (4):16-17.

Voedingscentrum. Mineralen. Beschikbaar via: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/mineralen.aspx. Geraadpleegd op 2012 maart 20.

Vlaams Instituuy voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie. De actieve voedingsdriehoek. Internet site VIGeZ 2012. Beschikbaar via: http://www.vigez.be/home. Geraadpleegd op 2011 november 28.

FAO Food and Nutrition Division. Rice and human nutrition. Fact sheets. Beschikbaar via http://www.fao.org/rice2004/en/factsheets.htm. Geraadpleegd op 2011 december 10.

NICE. Special aardappelen. Aardappelen lekker en gezond. Nutrinews 2004: 5-9.

van Blommenstein I, van Eijndhoven A, van Mil J. Kook ook.. Juni 2008. Wormer: Inmerc bv;2008. p 162-163.

Een greep uit ons educatief materiaal over dit thema

C+ Smaakparadijs - draaiboek

Smaakopvoeding als inrijpoort tot een gezonde voeding...
18,00 / exemplaar
Leerkrachten, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Boerderij, Veeteelt (koe, varken, kip, ...), Groent...

Schooltuinboek

Door kinderen zelf te laten moestuinieren gaan kinderen...
20,00 / exemplaar
Leerkrachten, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Groenten en fruit, Bloemen en ...

Poster 'Van koe tot koelkast'

NIET BESCHIKBAAR Deze poster geeft een idee van hoe de melk...
Leerkrachten, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Leerlingen, Landbouwers, Overheden en organisati...

Poster 'Gezond gezoem'

Deze poster geeft een inkijk in de samenleving van de...
7,00 / exemplaar
Leerkrachten, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Landbouwers, Overheden en organisaties, Groenten...

Kleuters - Vlekje in de kleutertuin - Groentedomino

Ideaal om kleuters de verschillende soorten groenten van bij ons te leren benoemen en daarbij het tellen in te oefenen
30,00 / exemplaar
Kleuteronderwijs, Boerderij, Groenten en fruit, Akkerbouw (graan, aardappel, ...), Bloemen en plante...

Boerderij van Dichtbij - rondleiden op een landbouwbedrijf

Tips rondleiden op landbouwbedrijf en inrichten van...
4,00 / exemplaar
Landbouwers, Boerderij, Veeteelt (koe, varken, kip, ...), Groenten en fruit, Akkerbouw (graan, aarda...

Wat eten we morgen? De aardappel op ons bord

In deze themabundel wordt de samenstelling en voedende...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Zetmeel, een complex koolhydraat

De aardappel als bron van zetmeel en koolhydraten. Welke...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Van graan tot brood

Waar komt ons dagelijks brood vandaan? Heb je altijd al...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Van graan tot pasta

Pasta is niet meer weg te denken uit onze keuken. Maar weet...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...