Menu

Terug naar thema overzicht >Pasta in de keuken

Pasta in de keukenTerug naar thema overzicht >

Wanneer men deegwaren koopt, is het belangrijk ze op de juiste manier te bewaren en te bereiden. Op deze manier kan optimaal genoten worden van de kwaliteit van het product.

Bewaren

Verse, ongekookte pasta bewaart men best in een droge, gekoelde en donkere plaats. Het is ook belangrijk de houdbaarheidsdatum op de verpakking te respecteren. Gedroogde pasta is ongeopend ongeveer twee jaar houdbaar. Wanneer de verpakking reeds geopend is, kan de pasta het best bewaard worden in een goed sluitende bewaardoos. Van licht en zuurstof kan volkorenpasta ranzig worden. Bij volkorenpasta is de kiem van de graankorrel vaak niet verwijderd. Het aanwezige vet kan dan ranzigheid veroorzaken.

Gekookte pasta kan in de koelkast in een goed afgesloten verpakking drie tot vijf dagen bewaard worden. Zelfgemaakte pasta is slechts één tot twee dagen houdbaar in de koelkast. Vochtige pasta kan verzuren door de aantasting van melkzuurbacteriën, waardoor de smaak ook verandert. Wanneer de pasta tesamen met de saus in een afgesloten verpakking wordt bewaard, zal de pasta de smaak en geur van de saus opnemen. Eén of enkele theelepels olie zorgen ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat klitten.

Invriezen gaat het best met ovenschotels als lasagne en cannelloni. Wanneer men de schotel wil (her)opwarmen, wordt hij vooraf best ontdooid en daarna in de oven verder afgebakken.

Een greep uit ons educatief materiaal over dit thema

C+ Smaakparadijs - draaiboek

Smaakopvoeding als inrijpoort tot een gezonde voeding...
18,00 / exemplaar
Leerkrachten, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Boerderij, Veeteelt (koe, varken, kip, ...), Groent...

Schooltuinboek

Door kinderen zelf te laten moestuinieren gaan kinderen...
20,00 / exemplaar
Leerkrachten, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Groenten en fruit, Bloemen en ...

Poster 'Van koe tot koelkast'

NIET BESCHIKBAAR Deze poster geeft een idee van hoe de melk...
Leerkrachten, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Leerlingen, Landbouwers, Overheden en organisati...

Poster 'Gezond gezoem'

Deze poster geeft een inkijk in de samenleving van de...
7,00 / exemplaar
Leerkrachten, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Landbouwers, Overheden en organisaties, Groenten...

Kleuters - Vlekje in de kleutertuin - Groentedomino

Ideaal om kleuters de verschillende soorten groenten van bij ons te leren benoemen en daarbij het tellen in te oefenen
30,00 / exemplaar
Kleuteronderwijs, Boerderij, Groenten en fruit, Akkerbouw (graan, aardappel, ...), Bloemen en plante...

Boerderij van Dichtbij - rondleiden op een landbouwbedrijf

Tips rondleiden op landbouwbedrijf en inrichten van...
4,00 / exemplaar
Landbouwers, Boerderij, Veeteelt (koe, varken, kip, ...), Groenten en fruit, Akkerbouw (graan, aarda...

Wat eten we morgen? De aardappel op ons bord

In deze themabundel wordt de samenstelling en voedende...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Zetmeel, een complex koolhydraat

De aardappel als bron van zetmeel en koolhydraten. Welke...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Van graan tot brood

Waar komt ons dagelijks brood vandaan? Heb je altijd al...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Van graan tot pasta

Pasta is niet meer weg te denken uit onze keuken. Maar weet...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...