Menu

Terug naar thema overzicht >Referenties

ReferentiesTerug naar thema overzicht >

Deze tekst kwam tot stand in samenwerking met studenten uit de opleiding Voedings- en dieetkunde, departement Gezondheid en Technologie van UCLL.

Wageningen University Geschiedenis van pasta. Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/products/pasta/history.htm. Geraadpleegd op 12 oktober 2011.

Safriet D. Emission Factor Documentation for AP-42 Section 9.9.5 Pasta Manufacturing. Beschikbaar via: http://www.epa.gov/ttnchie1/ap42/ch09/bgdocs/b9s09-5.pdf. Geraadpleegd op 12 oktober 2011.

Wageningen University. Wat is de samenstelling van pasta? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp145.htm Geraadpleegd op 12 oktober 2011.

Wageningen University. Hoe wordt gekleurde pasta gemaakt? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp144.htm. Geraadpleegd op 12 oktober 2011.

Wageningen University. Wat is het verschil tussen pasta en noedels (deegwaren)? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp147.htm .Geraadpleegd op 12 oktober 2011.

McGee H. Over eten en koken. 7e druk. Nederland: Nieuw Amsterdam Uitgevers 2009: p. 566-575.

De Jong F. M. Ons voedsel. Tweede druk. ’s Graveland: Fontaine Uitgevers 2009: p. 176-180

Wageningen University. The industrial production of pasta. http://www.food-info.net/uk/products/pasta/production.htm. Geraadpleegd op 2 November 2011.

Soubry. De deegwaren. Beschikbaar via: http://www.soubry.be/downloads/pasta-deegwaren.pdf. Geraadpleegd op 2012 februari 29.

McNulty M. Pasta. Beschikbaar via: http://www.madehow.com/Volume-2/Pasta.html. Geraadpleegd op 2 november 2011.

Wageningen University. Hoe kan je pasta het beste bewaren? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp143.htm.Geraadpleegd op 12 oktober 2011.

Voedingscentrum. Pasta. Beschikbaar via: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/pasta.aspx. Geraadpleegd op 2012 februari 27.

Wageningen University. Wat is de voedingswaarde van pasta? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp146.htm.Geraadpleegd op 12 oktober 2011.

Nubel vzw. Belgische voedingsmiddelentabel . 5e uitgave. Brussel: VZW Nubel 2009: p. 43.

Consumption and production of pasta in the world. Beschikbaar via: http://www.pasta.go.it/statistics.htm. Geraadpleegd op 8 december 2011.

Een greep uit ons educatief materiaal over dit thema

C+ Smaakparadijs - draaiboek

Smaakopvoeding als inrijpoort tot een gezonde voeding...
18,00 / exemplaar
Leerkrachten, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Boerderij, Veeteelt (koe, varken, kip, ...), Groent...

Schooltuinboek

Door kinderen zelf te laten moestuinieren gaan kinderen...
20,00 / exemplaar
Leerkrachten, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Groenten en fruit, Bloemen en ...

Poster 'Van koe tot koelkast'

NIET BESCHIKBAAR Deze poster geeft een idee van hoe de melk...
Leerkrachten, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Leerlingen, Landbouwers, Overheden en organisati...

Poster 'Gezond gezoem'

Deze poster geeft een inkijk in de samenleving van de...
7,00 / exemplaar
Leerkrachten, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Landbouwers, Overheden en organisaties, Groenten...

Kleuters - Vlekje in de kleutertuin - Groentedomino

Ideaal om kleuters de verschillende soorten groenten van bij ons te leren benoemen en daarbij het tellen in te oefenen
30,00 / exemplaar
Kleuteronderwijs, Boerderij, Groenten en fruit, Akkerbouw (graan, aardappel, ...), Bloemen en plante...

Boerderij van Dichtbij - rondleiden op een landbouwbedrijf

Tips rondleiden op landbouwbedrijf en inrichten van...
4,00 / exemplaar
Landbouwers, Boerderij, Veeteelt (koe, varken, kip, ...), Groenten en fruit, Akkerbouw (graan, aarda...

Wat eten we morgen? De aardappel op ons bord

In deze themabundel wordt de samenstelling en voedende...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Zetmeel, een complex koolhydraat

De aardappel als bron van zetmeel en koolhydraten. Welke...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Van graan tot brood

Waar komt ons dagelijks brood vandaan? Heb je altijd al...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...

Wat eten we morgen? Van graan tot pasta

Pasta is niet meer weg te denken uit onze keuken. Maar weet...
Leerkrachten, Secundair onderwijs, 1ste graad, 2de graad, 3de graad, Leerlingen, Secundair onderwijs...