ReferentiesTerug naar thema overzicht >
Deze tekst kwam tot stand in samenwerking met studenten uit de opleiding Voedings- en dieetkunde, departement Gezondheid en Technologie van UCLL.
Wageningen University Geschiedenis van pasta. Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/products/pasta/history.htm. Geraadpleegd op 12 oktober 2011.
Safriet D. Emission Factor Documentation for AP-42 Section 9.9.5 Pasta Manufacturing. Beschikbaar via: http://www.epa.gov/ttnchie1/ap42/ch09/bgdocs/b9s09-5.pdf. Geraadpleegd op 12 oktober 2011.
Wageningen University. Wat is de samenstelling van pasta? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp145.htm Geraadpleegd op 12 oktober 2011.
Wageningen University. Hoe wordt gekleurde pasta gemaakt? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp144.htm. Geraadpleegd op 12 oktober 2011.
Wageningen University. Wat is het verschil tussen pasta en noedels (deegwaren)? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp147.htm .Geraadpleegd op 12 oktober 2011.
McGee H. Over eten en koken. 7e druk. Nederland: Nieuw Amsterdam Uitgevers 2009: p. 566-575.
De Jong F. M. Ons voedsel. Tweede druk. ’s Graveland: Fontaine Uitgevers 2009: p. 176-180
Wageningen University. The industrial production of pasta. http://www.food-info.net/uk/products/pasta/production.htm. Geraadpleegd op 2 November 2011.
Soubry. De deegwaren. Beschikbaar via: http://www.soubry.be/downloads/pasta-deegwaren.pdf. Geraadpleegd op 2012 februari 29.
McNulty M. Pasta. Beschikbaar via: http://www.madehow.com/Volume-2/Pasta.html. Geraadpleegd op 2 november 2011.
Wageningen University. Hoe kan je pasta het beste bewaren? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp143.htm.Geraadpleegd op 12 oktober 2011.
Voedingscentrum. Pasta. Beschikbaar via: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/pasta.aspx. Geraadpleegd op 2012 februari 27.
Wageningen University. Wat is de voedingswaarde van pasta? Beschikbaar via: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp146.htm.Geraadpleegd op 12 oktober 2011.
Nubel vzw. Belgische voedingsmiddelentabel . 5e uitgave. Brussel: VZW Nubel 2009: p. 43.
Consumption and production of pasta in the world. Beschikbaar via: http://www.pasta.go.it/statistics.htm. Geraadpleegd op 8 december 2011.