Menu

Breugelhoeve in Peer

...de plattelandsklas naast de manege...

...waar Bazaar Kastaar, de Kempen en de paarden lonken...

Weiden en akkers, afgezoomd met houtkanten en bomenrijen, doorspekt met gezellige weggetjes... dat is het boeiende landschap waar u met de klas in Peer op 'plattelandsklas' komt. Even buiten het kerkdorp Grote-Brogel bevindt zich de BREUGELHOEVE, een uiterst modern ruiter-sportcentrum. Je begrijpt het, we gaan er paardrijden ! 

De jonge, dynamische land- en tuinbouwers van Peer zorgen niet alleen voor gezond voedsel. Zij nemen ook hun verantwoordelijkheid t.a.v. de landschapszorg. Poelen, houtkanten en andere landschapselementen worden al jaren door hen onderhouden.  Aan landbouwbedrijven is er geen gebrek. Schapen, koeien, varkens, kalfjes, asperges,  ... je kan ze er allemaal zien. 

Breugelhoeve beschikt over een verblijfsaccomodatie aangepast aan de huidige comfortnormen. Annex aan de Breugelhoeve heb je 'Bazaar Kastaar', een educatief centrum waar we leren over de oorsprong van onze voeding en daarna verdwijnen in de keuken om zelf aan de slag te gaan. Ondertussen is er ook een actieve moestuin en een knuffelboerderij bijgekomen! Je kan er met je klas de handen uit de mouwen steken...

Met een fiets van Breugelhoeve of te voet, gaan we op verkenning. De bewegwijzerde landbouwfietsroute én landbouwwandelroute, voorzien van infoborden en educatieve brochures op kindermaat, zijn echte ontdekkingsreizen. 

In de nabijgelegen bossen gaan we met de jager of de boswachter op stap.

Ontdek ons aanbod: Infobundel Breugelhoeve versie 220401.pdf

Op het einde van de plattelandsklas komt de contactpersoon langs om mondeling van jullie te horen hoe de plattelandsklas verliep. Wij verwachten evenwel ook een schriftelijke evaluatie van jullie.

Kenmerken

Wanneer? 

Heel het jaar open

Voor wie? 

van kleuters tot de eerste graad secundair onderwijs

Accomodatie

Bedden: 
60
Slaapzalen: 
4 tot 6 kinderen met aparte douche en toilet
Ontspanning: 
polyvalente ruimte beschikbaar
Sanitair: 
in de kamers
Andere kenmerken: 
> 2 overdekte rijhallen en een buitenpiste
> Actieve tentoonstelling Bazaar Kastaar: 'Waar komt de voeding vandaan?' (op de site)
> Knuffelboerderij
> Moestuin
> Grote speeltuin
> Doe een workshop in de keuken met lekkere hoeveproducten.
> Fietsen ter beschikking
Bereikbaarheid: 

Bus 48 stopt op 5' wandelen van het centrum

 

Informatie kostprijs: 
Prijs geldig vanaf 1/01/2023: 5-daagse € 266 ; 4-daagse € 204; 3-daagse € 143; 2-daagse € 82 (2-daagse enkel voor eerste graad L.O. en kleuters)