Menu

Herberg 't Klokhuis in Gors - Opleeuw (Borgloon) - Limburg

...de plattelandsklas in een pittoresk Haspengouws dorp...

Haspengouw, fruitig en groen, een landschap om je tanden in te zetten

Fruitboomgaarden, zacht glooiende heuvels barstensvol erfgoed: dat is Haspengouw. Dit wordt een originele en boeiende bestemming voor uw plattelandsklas. In het verblijfscentrum 't Klokhuis krijgt u hapklare activiteiten voorgeschoteld. Daarbij zullen uw leerlingen de handen uit de mouwen kunnen steken. Meewerken op een (beleef)boerderij, eropuit met de natuurgids, erfgoed beleven in het kasteeldorp Gors-Opleeuw, de landschapswandeling of een appelpluktocht in Zammelen. Je vergapen aan de bloesemweelde ! Een bezoek aan de fruitteler mag niet ontbreken, net zoals de fruitveiling of de oude stroopstoomfabriek van Borgloon. Het kan allemaal.

Daarnaast ontdek je hoe exotisch Haspengouw kan zijn. Beleef een initiatie in oosterse tai chi of ontmoet in het plukseizoen mensen die vele vreemde talen spreken en Haspengouw meer kleur geven. 

Deze Herberg is een project in de sociale economie, de uitbating gebeurt door langdurig werkzoekenden, een mooie opsteker voor het MVO-beleid van uw school. 

Ontdek het aanbod:  Infobundel 't Klokhuis versie 220401.pdf

Op het einde van de plattelandsklas komt de contactpersoon langs om mondeling van jullie te horen hoe de plattelandsklas verliep. Wij verwachten evenwel ook een schriftelijke evaluatie van jullie.

Met de steun van 

platteland.limburg.be

Kenmerken

Wanneer? 

Heel het jaar open

Voor wie? 

eerste, tweede en derde graad LO

Accomodatie

Bedden: 
56
Slaapzalen: 
1 x 16, 4 x 8, 2 x 2 (met eigen lavabo)
Ontspanning: 
1 grote eetzaal, 2 kleinere zaaltjes, 1 koer, een hoger gelegen speeltuin
Sanitair: 
2 x 2 douches, 7 wc's en 12 lavabo's
Toegankelijkheid: 
1 wc en douche aangepast voor rolstoelgebruik
Andere kenmerken: 
> prachtige Haspengouw met fruit en wijnplantages
> gelegen in historisch dorpszicht met pastorie en Sint Martinuskerk
Informatie kostprijs: 
Vanaf 1 januari 2023: 5-daagse 216 euro, 3-daagse 113 euro * opgelet prijzen geldig vanaf 25 personen! Kleinere groepen betalen supplement van 15%