Menu

Sporthotel Keiheuvel in Balen

...waar het domein bijna een pretpark is...

Zeg je Kempen dan denk je aan heidegrond en dennenbossen. Die zijn dan ook veel aanwezig in de natuurgebieden die de Kempen rijk is. Bovendien vind je hier een rijke landbouwcultuur. Verschillende gespecialiseerde landbouwbedrijven vind je hier terug. 

Door intensieve bewerking werd de zanderige Kempengrond omgevormd tot weiden. Sommige landbouwbedrijven werden door de nieuwe technologie minder afhankelijk van het land en de gesteldheid van de bodem (varkenshouderij, kippenhouderij, serres, ...)

'Keiheuvel' is de naam van het recreatie en natuurpark waar o. a. ook het verblijfscentrum, het sporthotel, is gelegen waar u met uw klas zult overnachten. Het sporthotel staat in een uitzonderlijk groene (en veilige) omgeving. De recent gebouwde kinderboerderij op het domein geeft een aanzet tot verschillende activiteiten met jongere kinderen.

Uniek hier is het bezoek aan het melkveebedrijf Beat the Barn!

 

Kenmerken

Wanneer? 

Het hele schooljaar open

Voor wie? 

Lager onderwijs

Accomodatie

Bedden: 
60
Slaapzalen: 
6 + 1 slaapruimte voor begeleiders
Ontspanning: 
Grote speeltuin en zwembad
Toegankelijkheid: 
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers (tot max.20)
Andere kenmerken: 
> Uitstap met de Streusselkar
> Kinderboerderij op het domein
> Sportaccomodatie
> Geen all-in pakket via Plattelandsklassen
> Boekingen gebeuren via het centrum
Bereikbaarheid: 

Gelegen op 5 km van het station Balen

Informatie kostprijs: 
Prijs op aanvraag. In Keiheuvel biedt Plattelandsklassen vzw geen all-in pakket. Je boekt langs het centrum en kan bij hen dagdelen 'land-en tuinbouw' of 'Platteland' vastleggen. 014 81 03 01 info@keiheuvel.be