Menu

Projecten

Plattelandsklassen kiest ervoor om via projecten en in samenwerking met andere partners de hedendaagse land- en tuinbouw en het platteland zo dicht mogelijk bij de de kinderen en jongeren en bij uitbreiding het brede publiek te brengen. Plattelandsklassen is vaak zelf promotor van een project, maar heeft ook heel wat ervaring in het ondersteunen van projecten van andere initiatiefnemers.

Heb je een vernieuwend idee rond plattelandseducatie of plattelandsontwikkeling? Of ben je op zoek naar een partner met expertise op het vlak van plattelandseducatie? Neem dan zeker contact op met ons.

Onze lopende projecten en onze recent afgelopen projecten vind je hieronder beschreven met telkens de realisaties en de uitdagingen voor de toekomst.

Lopende projecten

STEMmig Boeren

Met het project STEMmig boeren willen een STEM-gericht aanbod ontwikkelen voor leerlingen van het 6e leerjaar LO en voor leerlingen van het buitengewoon basisonderwijs.

AgroSTEM

Een PDPO-project dat leerlingen in contact brengt met innovatieve technieken op land- en tuinbouwbedrijven in de provincie Antwerpen.

Energie in het Wase Landschap

Een Leaderproject waarbij met verschillende partners AgroSTEMexcursies worden uitgewerkt rond duurzame energiewinning in de landbouw

Boeren met Klasse Limburg

Het netwerk 'Boeren met klasse' bundelt Limburgse land- en tuinbouwbedrijven die hun deuren openstellen voor klasbezoeken.

Afgelopen projecten

Een project waarin we werkten aan het versterken van een duurzaam en kwaliteitsvol Limburgs platteland.
Een project waarin we kansen creëren voor beleving op het platteland met respect voor de streekidentiteit.

Dit project wil doorheen smaakopvoeding en eetcultuur kinderen tot een gezond voedingspatroon brengen.

‘Ons dagelijks bord’ is een digitaal lessenpakket waarbij Plattelandsklassen leerlingen van het lager ond

Het ‘Plattelandseducatief Netwerk Kempen & Maasland’ werkte 6 jaar aan een netwerk dat d