Menu

Schooltuinen

Schooltuinen

Een schooltuin laat kinderen op een speelse manier kennis maken met het leven in de natuur op het ritme van de seizoenen. Ze leren dat er gezaaid, verzorgd, geoogst en gekookt moet worden alvorens er iets lekkers op ons bord verschijnt.

Samen met Landelijke Gilden ondersteunt Plattelandsklassen een 150-tal scholen in het aan de slag gaan met een schooltuin. Plattelandsklassen werkte hiertoe verschillende didactische materialen uit:

  • Het opvolgen van groei en bloei van planten en bloemen en het werken in de vruchtbare aarde wordt didactisch ondersteund met heel wat tips in het schooltuinboek.
  • Een handige zaai- en oogstkalender, de schooltuinplanner, met praktische opdrachten voor leerlingen en een verwijzing naar de leerdoelen maken het de leerkracht makkelijk de vruchten te plukken van een schooltuin.
  • De seizoensposters groenten en fruit geven een volledig overzicht van de oogstperiodes van de groenten en het fruit van bij ons.

>> Interesse om met een schooltuin te starten? Lees meer over de werking van een schooltuin op de website van Landelijke Gilden
>> Bestel het schooltuinboek en de schooltuinplanner voor leerkrachten