Menu

Terug naar Actualiteit >Boerekreek, van sportcentrum naar toeristisch-recreatief Provinciaal domein.


Ann is de nieuwe domeinverantwoordelijke in de Boerekreek en zoals gewoonlijk zitten wij samen om ieder jaar het aanbod voor plattelandsklassen te bekijken. Buiten het aanbod wist Ann ons nog iets meer te vertellen.

Het domein dat nu verschillende soorten sport aanbied krijgt een andere bestemming, invulling waardoor het sportcentrum vervangen wordt en meer een toeristisch en recreatief centrum zal zijn. Dit belet natuurlijk niet de werking voor plattelandsklassen. Alleen zal die er wat anders uitzien.

Zo worden nog recreatieve sporten aangeboden zoals MTB, Arrow Battle, boogschieten, katapult, sjorren en schieten, moneky race, het paardrijden gebeurt meer op spelniveau zodat de kinderen leren omgaan met het paard en dit op een speelse maar veilige manier.….enz. wel is er een aanpassing voor de watersporten. Vele hebben het al gehoord dat hier en daar de blauwalgen de boosdoener zijn om watersporten nog te kunnen laten doorgaan. De Provincie Oost-Vlaanderen investeert in onderzoek en monitoring om naar oplossingen te zoeken om de blauwalgen te bestrijden. Maar helaas tot hiertoe is er geen oplossing voor, maar verder onderzoek gaat door. Ze laat wel 2 maal het water controleren door bevoegde labo’s. Zo kunnen we toch nog een watersport aanbieden namelijk de Canadese Kano, samen het ritme zoeken en peddelen op het water. Ook het wateronderzoek naar levendige waterdiertjes komt daardoor in gevaar en zal vervangen worden door ander wateronderzoek en bodemonderzoek.