Menu

Terug naar Actualiteit >De contactpersoon wijst je de weg!


Elk centrum heeft een contactpersoon die het persoonlijk aanspreekpunt van Plattelandsklassen vzw is voor de leerkrachten. 

De contactpersoon vraag op het hoofdkantoor van Plattelandsklassen vzw na welke school er komt, zodat ze kan inschatten van hoe ver de school komt, of het een school is uit de buurt, of de regio gekend is bij de leerkrachten, ....  Daarnaast geeft de contactpersoon de leerkracht de nodige praktische uitleg bij het opgemaakte programma.

Tijdens de meerdaagse plattelandsklas onthaalt de contactpersoon de school en maakt hen samen met de centrumverantwoordelijke wegwijs op het centrum (slaapplaatsen, douches, eetruimte, ...).  Daarna krijgen de leerkrachten een woordje uitleg bij de activiteiten, worden routeplannen overlopen en hebben ze de kans om inhoudelijke vragen te stellen. De contactpersoon kan tijdens de plattelandsklas steeds gecontacteerd worden als er een probleempje opduikt. 

"Het landbouwleven ligt mij nauw aan het hart. Ik ben zelf landbouwgids, nog altijd een actieve landbouwster en lid van de Agravrouwen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen de oorsprong van voeding terug leren kennen op een ervaringsgerichte manier!  Daarnaast wil ik linken leggen tussen natuur en landbouw. Landbouw is van vitaal belang voor het in stand houden van een gezonde natuur. Vermits ik een sociaal dier ben, houd ik ervan om de scholen te ontvangen en ze bij te staan met raad en daad!", vertelt Nadine Vanvinckenroye, contactpersoon op plattelandsklassencentrum 't Klokhuis in Borgloon.

Onze contacpersonen gaan daarnaast ook mee op zoek  naar bijkomende landbouwbedrijven en stippelen de wandel- en fietsroutes uit. Ze vallen ook wel eens in als er een activiteit of gids op het laatste nippertje wegvalt. "Ik neem de klas dan bijvoorbeeld mee op een actieve wandeling doorheen Gors-Opleeuw en afhankelijk van het seizoen breng ik hen verschillende aspecten van het landbouwleven bij. In de periode september-oktober bijvoorbeeld geef ik meer uitleg over de fruitteelt", aldus Nadine.

Meer info over plattelandsklassencentrum 't Klokhuis? https://www.plattelandsklassen.be/ons-aanbod/plattelandsklassen/herberg-...