Menu

Terug naar Actualiteit >De Sceure Binnenstebuiten, lancering 't Veurende en de BeLeef-site


Eind mei werd het nieuwe educatief aanbod rond de site van OC De Sceure in Vleteren gelanceerd. Met de hulp van heel wat vrijwilligers en de gemeente Vleteren konden we in en rond de tuin van de Sceure een mooi aanbod presenteren.   

Plattelandsklassen werkte, samen met een groep unieke en creatieve duizendpoten, aan de educatieve BeLeef-site bij het verblijfscentrum De Sceure. Op de site vind je onder andere het beestige insectenhotel, het blote voetenpad 'Tinteltenen', de educatieve moestuintjes, de ladder tegen voedselverspilling, de reuze-electro, de vertel-wilgenhut met stripverhalen over hoppe en aardappel, de workshop 'Kringloopkracht'. Al spelend verken je al het lekkers dat de natuur en de landbouw voortbrengt rond de Sceure en in Vleteren.
In de eerste plaats is het aanbod een leuk extraatje voor de plattelandsklassen die we jaarlijks ontvangen. Maar ook andere groepen en individuele gezinnen kunnen hier terecht om leuke weetjes rond landbouw en natuur te ontdekken.

Landelijke Gilden engageerde zich om het bestaande plattelandspad 't Veurende te herwerken tot een interactief en digitaal pad. De interactieve fiets- en wandeltocht ’t Veurende (de volledige lus is 36 km, maar kan gehalveerd worden) brengt je langs de mooiste plattelandsplekjes in Vleteren. Het pad werd geactualiseerd en bij de borden die je onderweg tegenkomt, werd hier en daar een interactief element bijgeplaatst. Via het inscannen van een QR-code die aan ieder bord hangt, krijg je wat extra info over het thema dat je ook op het bord ziet.
Meer info, de plattegrond met de route en de link naar de digitale info vind je op de site van Toerisme Vleteren