Menu

Terug naar Actualiteit >Vormingssessie AgroSTEM op je bedrijf


AgroSTEM-excursies


Wat zijn AgroSTEMexcursies?
AgroSTEM-excursies zijn bezoeken van een dag of een halve dag van een eerste graad SO op jullie bedrijf. Deze excursies komen tegemoet aan de eindtermen van ASO – TSO. Verschillende vakken komen aan bod zoals (natuur)wetenschappen, aardrijkskunde, geschiedenis, techniek maar ook voeding, SEI of Sociaal Economische Initiatie, … (STEM: Science, Technology, Engineering and Maths).

 


We besteden ook extra aandacht aan de inspanningen die jullie doen naar duurzaamheid en klimaat.
Voor de volgende sectoren werd al een lessenpakket uitgeschreven voor in de klas: melkvee, vleesvee (runderen), hard fruit, (vollegronds)groenten, aardappelen en blauwbessen.
Verder werden er per sector een 5-tal workshops uitgeschreven die haalbaar zouden moeten zijn om ze op elk bedrijf toe te passen. Mits een kleine aanpassing, zijn deze excursies ook geschikt voor derde graad Lager Onderwijs.
Zegt het je wel wat? Of wil je er eerst meer over weten? We organiseren verschillende vormingen verspreid over Vlaanderen, zo hopen we dat de afstand voor iedereen haalbaar is. Je bent vrij om in te schrijven voor de vorming naar keuze.

De vormingen starten telkens om 10u en eindigen om 12u45 met een broodmaaltijd:

  • maandag 9  september 2019 in De Grote Linde in Oostkamp – West Vlaanderen
  • dinsdag 10 september 2019 in Hertenfarm Parkcoplus in Leest bij Mechelen – Antwerpen
  • donderdag 12 september 2019 in Hoevekip Mich in Kortessem – Limburg

Inschrijven kan via dit formulier.
(Graag inschrijven ten laatste op 1 september)