De groepen worden gevormd van 18 tot 25 leerlingen. Na +/- 1u15 wordt er gewisseld, zodat alle leerlingen een viertal sporten (afhankelijk van de beschikbare tijd) kunnen beoefenen. Al deze sporten worden begeleid door monitoren van Outside.
Hieronder staan alle mogelijke activiteiten alvast beschreven.

High Ropes:

Op verschillende niveaus loopt een touwbanencircuit met allerlei hindernissen zoals touwladders, slingers, evenwichtsbalken, klimnetten enz…. Je start aan het parcours vanuit de klimtoren op verschillende hoogtes. De allerkleinsten (vanaf 6 jaar) kunnen zich uitleven op het laagste parcours (op 1 meter hoogte). Het tweede niveau is gevestigd op 4.5 meter hoogte. De lefgozers kunnen zich uitleven op het circuit van 7.5 meter hoogte. Na de uitleg van de instructeur wordt de klimgordel en de helm aangetrokken. Het parcours is uitgerust met een SMART BELAY veiligheidssysteem, zodat er altijd veilig geklommen kan worden.

Death Ride:

Death Ride:
Van op 10 meter hoogte glijd je gezekerd en met hoge snelheid de schuine kabel naar beneden. De adrenaline bruist door je aderen als je boven klaar staat om te springen. Met de deah ride kunnen telkens twee personen tegelijk springen. Een activiteit waar je nog lang over zal napraten!

Avonturengracht:

Avonturengracht:
Dit hindernissenparcours bestaat uit een aaneenschakeling van avontuurlijke opdrachten boven een beek. Klim, kruip, klauter, spring en slinger telkens naar de overkant van de beek zonder in het water te vallen. Bij tal van de hindernissen staan behendigheid, evenwicht, maar ook samenwerking centraal. Tracht met de ganse groep alle hindernissen te overbruggen! Een ideale activiteit om te combineren met de death ride.

Mountainbike:

Mountainbike:
We vertrekken naar verschillende uitgestippelde mountainbikeroutes van verschillende moeilijkheidsgraad. Langs smalle paadjes kom je met de mountainbike op de mooiste plekjes van de streek.

Survival Run:

Niet alleen behendigheid en doorzettingsvermogen, maar vooral samenwerking staat centraal bij deze teamactiviteit. Verdeeld in groepjes tracht je zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Bewijs dat je een echte teamspeler bent en help elkaar over de obstakels heen. De quarterpipe, de slingers, het paracommando-net, … diverse hindernissen wachten je op!

Teambuilding opdrachten:

Deze toffe en leerzame opdrachten worden door ons toegepast om, zoals de naam al zegt, samenwerking te bevorderen of verhoudingen in de groep waar te nemen. Hiervoor beschikken we over een keur aan opdrachten die groepen van 5 à 10 personen moeten afwerken. Heel leuk en heel leerzaam.

Boogschieten:

Boogschieten blijft, en terecht, een veel terugkerend onderdeel in veel survivals. Want handboogschieten blijft een uitdagende sport. Probeer na een gedegen instructie zoveel mogelijk punten te scoren.

Speleo:

Ontdek een wereld zonder licht die ons speleohuisje voor je in petto heeft… Langs verschillende gangen ga je op onderzoek uit. Via een uitgestippeld parcours, variërend in moeilijkheidsgraad trek je steeds dieper de boxen in. Probeer zo snel mogelijk doorheen de gangen te kruipen om uiteindelijk het daglicht tegemoet te gaan. Wie kan de gevestigde records verbreken?

Vlottenbouw:

Voor wie avontuurlijk het water op wil. Aan de hand van tonnen, houten balken en sjortouwen leert de monitor je de juiste technieken om een stevig vlot te bouwen dat stevig genoeg moet zijn om alle groepsleden een droge vaart te garanderen.

Muurklimmen:

Onze 10-meter hoge klimtoren beschikt over diverse routes met verschillende moeilijkheidsgraad. Hierdoor kunnen beginners, maar ook gevorderden zich ongetwijfeld uitleven. Probeer je klimtechniek bij te schaven, en je angsten te bedwingen, om ook de moeilijkste klimroutes te overwinnen.

Pamperpaal:

Op zoek naar extra uitdaging? Dan moet je zeker één van onze pamperpalen eens proberen! Beklim deze paal van 8 meter hoogte langs de zijkant van de paal. Daarna volgt het moeilijkste: tracht recht te staan op de houten paal en spring naar de trapeze.

Archery Battle:

Archery Battle is de combinatie van boogschieten, paintball & lasershooting. Archery Battle wordt gespeeld met echte bogen, maar met speciale pijlen met een zachte rubber punt. Na de initiatie in het schieten met boog & pijl, wordt elke groep in twee of drie teams verdeeld. Hierbij strijden de teams om de overwinning in verschillende spelvarianten: team death match, capture the flag, free for all,

Bumperball:

Zin in een origineel partijtje voetbal? Dan zijn onze bumperballs zeker een aanrader. Hoe gaat het in zijn werk? De opblaasbare ballen trek je over hoofd en de riempjes maak je vast rond je schouder. Op die manier komen je handen vrij zodat je de handvatten vast kan nemen. Zorg ervoor dat je hoofd altijd binnen de bal blijft. Zo kan je steeds veilig rollen, botsen en vallen. Na een korte initiatie kan je al snel met het echte werk beginnen: bumper voetbal! Bij deze activiteit is geen begeleiding door een monitor inbegrepen. Wens je toch een monitor tijdens deze activiteit, dan wordt er een supplement aangerekend.

Plattelandsklassen Outside - Plattelandsklassen vzw