Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
Home
Contact
Nieuws
Partners
Ons concept
Ontdek onze educatieve initiatieven en materialen
Onze arrangementen
Wil je aan de slag met landbouw, platteland en educatie?
Ondersteunend materiaal
Leren over landbouw, platteland en voeding
Over ons
Wie zijn we? Waarvoor kan je bij ons terecht?
U bent hier
Home
>
Zoeken
Zoeken
3 Zoekresultaten
Gist of zuurdesem
Om het brood luchtig te maken wordt gist of zuurdesem toegevoegd. Met gist worden gistcellen, meer specifiek Saccharomyces cerevisiae bedoeld. De gistcellen produceren koolzuurgas of CO2 gedurende het proces, wat de luchtig...
Vroeger tot nu
In de tijd van de Grieken en de Romeinen werden er zelfs kunstwerken uit brood vervaardigd. Op het brood waren steeds de initialen van de bakker terug te vinden. De Grieken verfijnden het brood door bijvoorbeeld de toevoegi...
Soorten brood
De variatie aan broodsoorten is enorm. Niet enkel door het aantal ingrediënten en graansoorten, maar ook door de verscheidenheid aan vormen die men kan creëren. Hier worden enkele bekende en minder bekende broodsoorten aang...