Het Baliehof - Plattelandsklassen vzw
Het Baliehof - Plattelandsklassen vzw
Het Baliehof - Plattelandsklassen vzw

Icon

Opening
Enkel op afspraak (liefst in de namiddag)

Icon

Doelgroep
12 - 18 jaar

Icon

subsidie - Plattelandsklassen vzw
Subsidie mogelijk

Over deze plattelandsklas

Op dit melkveebedrijf wordt een groot deel van de melk op het eigen bedrijf verwerkt.

Hoe het begon... 

Krista begon in 1990 met het maken van boter, karnemelk, yoghurt en plattekaas, in 1992 kwam er de roomijs en in 1995 begon Krista aan haar grote droom: het produceren van vaste kazen.

Dit assortiment is in de loop der jaren uitgegroeid tot een aanbod van wel 30 soorten jonge kazen en kruidenkazen. Wat dacht je van de Baliebrie, de Boerenwitten en de Paterskaas, die heel toepasselijk in Jabbeke de “Kaas uit het land van Permeke” wordt genoemd.

De verkoop van de hoeveproducten van Baliehof gebeurt sinds 1990 in de hoevewinkel (open op vrijdag en zaterdag) maar sinds 2000 ook op de wekelijkse markten te Brugge (woensdag, zaterdag, zondag). Geregeld kan je Krista of een andere medewerkster ook op een kaasmarkt of handelsbeurs terugvinden waar de bolletjes kaas “Het Molentje” een vlotte afzet vinden.

Tijdens een rondleiding vertellen we je graag meer...

Om de klant nog meer uitleg te kunnen geven over ons ambachtelijk productieproces worden ook regelmatig groepen ontvangen in onze ontvangstruimte met plaats tot 75 personen. Dit doen we voor een vereniging, een vriendengroep of een klas; ze zijn allemaal even welkom (vanaf 20 personen). En op verzoek leggen wij alles uit “in English” of “ en Français”. Krista doet de ontvangst en de uitleg onder het genot van een potje chocomousse, daarna krijg je een bedrijfsvideo van een 10tal minuutjes te zien en aansluitend volgt de rondgang in kaasmakerij en kaasrijping waarbij alle vragen over kaas vlot beantwoord worden. Naar keuze wordt het bezoek afgesloten met een kaasdegustatie, een hoevetaart of een kaasschotel met brood en wijn (vraag onze bezoekersfolder via ons contactformulier op de website).
Onze mix van ambachtelijke, zuivere bereiding en vriendelijk onthaal valt blijkbaar bijzonder in de smaak, want de mond-aan-mond reclame brengt steeds nieuwe klanten in de hoevewinkel.

 

Aanbod 

  • Geanimeerde uitleg over het leven op de boerderij, met zicht op de kaasmakerij.
  •  Uitleg met Baliehof bedrijfsvideo
  • Uitgebreide rondgang en uitleg in kaasmakerij en kaasrijping met uitleg door boer Luc of kaasboerin Krista.
  •  Vrij bezoek aan de hoevewinkel

 

Extra's 

  • Geschikt voor personen met beperkingen (o.a. rolstoelgebruikers, blinden, ...).
  • Vervaardigen van hoeveproducten van melk en verkoop in eigen hoevewinkel en op de 3 wekelijkse marktdagen in Brugge.
  • Een bedrijfsbezoek met een compleet verzorgde kaasschotel.
  • Onder bepaalde voorwaarden en mits een strikte afspraak kan een workshop kaasmaken gevolgd worden met een gemotiveerde groep.

 

Subsidie aanvragen

Met de klas de boer op (alle scholen)

Melk4kids (alleen kleuter- en lager onderwijs)

Je kan bij beide instanties een subsidie aanvragen!

 

Adres

Gistelsteenweg 577
8490Jabbeke
België