Blueberry Fields

Beringen, Limburg
BB2
BB3
BB4

Icon

Opening
Enkel op afspraak (via de website)

Icon

Doelgroep
3 - 18 jaar

Over deze plattelandsklas

Domein Blueberry Fields is een puur-natuurpark van 22ha, weg van alle drukte. Begraasde weides, een zeldzaam bos met veenmossen, eeuwenoude eiken, veenbessen, een bos met naaldbomen en kastanjebomen met daartussen, als een lappendeken, 12ha met blauwbesplantages.

Er wordt gewerkt volgens de bio-normen, met veel aandacht voor biodiversiteit. Het domein ligt in het verlengde van het natuurgebied van de vallei van de Zwarte Beek. Op het bedrijf worden ambachtelijke producten gemaakt en verkocht. In de zomer kun je zelf bessen komen plukken en nagenieten op het terras.

Blueberry Fields ligt op 1,5km van het Limburgse fietsroutenetwerk.

 

Aanbod 

Korte en langere wandelingen (waarvan één toegankelijk voor rolstoelen) met info-borden lopen over het domein. Er is een bijenhal en er hangen nestkasten voor vleermuizen. Scholen kunnen allerlei onderwerpen en thema's aan bod laten komen tijdens een bezoek.

 

Extra's 

Voor scholen en groepen hebben wij speciale arrangementen (www.blueberryfields.be) . Een professionele gids kan zorgen voor een begeleide wandeling. In de zomer kunnen individuele bezoekers zelf bessen komen plukken (ongeveer 15 juli tot 15 augustus).

Adres

Schomstraat 147
3582Beringen
België