Broekxhof

Icon

Opening
Enkel op afspraak

Icon

Doelgroep
3 - 18 jaar

Icon

subsidie - Plattelandsklassen vzw
Subsidie mogelijk

Over deze plattelandsklas

't Broekxhof is een melkveebedrijf met veel kleinvee voor de kleinste bezoekertjes! Harry en zoon Jelle runnen het bedrijf. Fini werkt mee, doet de boekhouding en heeft veel ervaring in het begeleiden van groepen. Op een speelse manier maak je kennis met de hedendaagse landbouw en met de mensen die wonen en werken op de boerderij. In een twee uur durende wandeling vertelt Fini alles over de koetjes en de kalfjes. Er wordt ook een proevertje voorzien.

Het Broekxhof is één van onze STEM-boerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

Aanbod 

Op boerderij 't Broekxhof gaan jonge dierenliefhebbers helemaal uit de bol, beleven en zelf aan de slag aan staan cengtraal. Ze aaien konijntjes en poesjes, halen eieren bij de kippen, voederen samen met de boer en de boerin de kalfjes en de geitjes, gaan naar de snuffelende varkens, borstelen de pony's en bezoeken de stallen met koeien en paarden. Er wordt steeds uitleg gegeven aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Kies je voor een rondleiding in het kader van STEM dan is er naast ruimte voor beleving en ontdekken ook aandacht voor de wetenschap en techniek aanwezig op dit melkveebedrijf. We werken, afhankelijk van de doelgroep, rond volgende onderzoeksvragen: Hoe hanteer ik best een kruiwagen of schup om de kalfjes te voederen? Hoe werkt de melkmachine? Hoe wordt melk zo duurzaam mogelijk gekoeld? Waaruit bestaat veevoeder? Kunnen wij zelf een koeienstal op schaal bouwen? Wat is er allemaal aanwezig in de koeienstal en kunnen wij zelf ontdekken waarvoor dit allemaal dient? ...
Het STEM-spel 'Melkkoeien in huis' helpt de leerlingen alles te ontdekken in de koeienstal en dit te linken met wat ze kennen uit hun eigen leefwereld.

Er is een knuffelweide. In juni, juli, augustus en september kan er gepicknickt worden in de schuur. Bij slecht weer is het handig om laarzen aan te doen! Broodresten mogen meegebracht worden (geen ander afval!) In juli en augustus kunnen kinderen er op boerderijvakantie.

Adres

Mgr. Broekxstraat 6
3990Peer
België