Broekxhof

Icon

Opening
Enkel op afspraak

Icon

Doelgroep
3 - 18 jaar

Icon

subsidie - Plattelandsklassen vzw
Subsidie mogelijk

Over deze plattelandsklas

Het Broekxhof is een modern melkveebedrijf met veel kleinvee voor de bezoekertjes! Jelle runt het bedrijf. Harry en Fini werken nog mee en begeleiden de vele rondleidingen voor de scholen.

 

Aanbod 

  • Op een speelse manier maak je kennis met de hedendaagse landbouw en met de mensen die werken en wonen op de boerderij. In een twee uur durende wandeling, vol doe-activiteiten, vertellen ze alles over de koetjes en de kalfjes. Er wordt ook een proevertje voorzien.
  • Dierenliefhebbers kunnen ten volle genieten van de vele dieren: konijntjes, lammetjes en cavia's knuffelen, eitjes uithalen, pony's borstelen, kalfjes en geitjes voederen, ...

 

Extra's

  • Er is een knuffelhuis.
  • Er kan gepicknickt worden in de schuur.
  • Bij slecht weer is het handig om laarzen aan te doen!
  • Broodresten mogen meegebracht worden (geen ander afval!)
  • Ligt in de omgeving van het Educatief Centrum Zuivel in Peer. 

 

Subsidie aanvragen

Voor een bezoek aan dit melkveebedrijf in Limburg kan je mogelijks een subsidie 'Melk4Kids' en/of een subsidie 'Boeren met Klasse Limburg' ontvangen:

Melk4kids (kleuter- en lager onderwijs)

Door de subsidie 'Melk4Kids' aan te vragen, ontvang je automatisch ook de subsidie bij 'Boeren met Klasse Limburg' (*). Vraag dus enkel 'Melk4Kids' aan.

 

Boeren met Klasse (Limburg)(secundair en hoger onderwijs)

Vraag de subsidie rechtstreeks aan bij 'Boeren met Klasse Limburg' (*).

(*) Opgelet! De subsidie 'Boeren met Klasse Limburg' is beperkt per school  /  per bedrijf /  per dagdeel. Een school kan slechts een tweede subsidie ontvangen voor een bezoek aan hetzelfde bedrijf op voorwaarde dat het een andere klas is en het bezoek doorgaat op een ander dagdeel.

 

Adres

Mgr. Broekxstraat 6
3990Peer
België