De Grote Linde

Oostkamp, West-Vlaanderen
De grote linde - Plattelandsklassen vzw
de grote linde - Plattelandsklassen vzw
De grote linde - Plattelandsklassen vzw

Icon

Opening
Enkel op afspraak

Icon

Doelgroep
3 - 18 jaar

Icon

subsidie - Plattelandsklassen vzw
Subsidie mogelijk

Over deze plattelandsklas

De boerin van melkveebedrijf 'De Grote Linde' is een leerkracht en weet dus heel goed hoe ze kinderen en jongeren moet boeien. Ze neemt jullie graag mee op ontdekkingstocht doorheen deze karakteristieke maar moderne hoeve met melkkoeien en kalfjes. Daarnaast is er ook landbouwverbreding: landbouweducatie en gastenkamers.

De Grote Linde is één van onze STEMboerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

 

Aanbod 

  • Rondleiding op het bedrijf met accenten op beleven en zelf aan de slag gaan: kijken, voelen en ruiken van de koeien en kalfjes, de stallen en de melkmachine ontdekken, de kalfjes verzorgen, voederen en knuffelen, boerderijsporten, dessertje maken (vlekkenpudding of vlekkenpannenkoek), fotozoektocht door het landschap, knuffelen van de merkwaardige lindeboom die 350 jaar oud is, boerderijspel over dieren, machines en ons voedsel,... Het aanbod wordt aangepast aan de leeftijdsgroep en de weersomstandigheden. Proevertje inbegrepen!
  • Kies je voor een rondleiding in het kader van STEM dan is er naast ruimte voor beleving en ontdekken ook aandacht voor de wetenschap en techniek aanwezig op dit melkveebedrijf. We werken, afhankelijk van de doelgroep, rond volgende onderzoeksvragen: Hoe hanteer ik best een kruiwagen of schup om de kalfjes te voederen? Hoe werkt de melkmachine? Hoe wordt melk zo duurzaam mogelijk gekoeld? Waaruit bestaat veevoeder? Kunnen wij zelf een koeienstal op schaal bouwen? Wat is er allemaal aanwezig in de koeienstal en kunnen wij zelf ontdekken waarvoor dit allemaal dient? ...

Het STEM-spel 'Melkkoeien in huis' helpt de leerlingen alles te ontdekken in de koeienstal en dit te linken met wat ze kennen uit hun eigen leefwereld.

 

Extra's 

  • Naast de rondleiding kan ook een rondrit met paard en koets aangevraagd worden!
  • Bezoek volledige dag mogelijk, uitbreidende thema-activiteiten samen af te spreken.
  • Picknicken kan, ook binnen in de ingerichte educatieve ruimte!
  • Extra: gewassen herkennen via onderzoekskaarten vanaf half mei.
  • Laarzen meebrengen!

 

Subsidie aanvragen

Met de klas de boer op (alle scholen)

Melk4kids (alleen kleuter- en lager onderwijs)

Je kan bij beide instanties een subsidie aanvragen!

 

Adres

Beernemsestraat 27
8020Oostkamp
België