' t Fazantenhof

Houthulst, West-Vlaanderen

Icon

Opening
Het hele jaar welkom.

Icon

Doelgroep
3 - 18 jaar

Icon

subsidie
Subsidie mogelijk

Over deze plattelandsklas

Op het melkveebedrijf  't Fazantenhof voelen kinderen zich thuis. Er zijn vele kinderspelen aanwezig, een grote speelweide, een buitenterras, dierenpark ..... . Hilde is van opleiding kleuteronderwijzeres en van alle markten thuis. Hier staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Op dit melkveebedrijf wordt veel aandacht besteed aan de voeding van de dieren. Om de vele zuivelproducten te maken is immers melk nodig van hoge kwaliteit. Deze worden aangeboden in de ruime verbruikzaal en in de hoevewinkel.

't Fazantenhof is één van onze STEMboerderijen. Een STEM-aanbod kan aangeboden worden in overleg met de leerkracht.

Aanbod 

Tijdens een eerste kennismaking met het melkveebedrijf 't Fazantenhof besteedt bedrijfsleidster Hilde aandacht aan drie thema's. Ze heeft het over het reilen en zeilen op het bedrijf. Een tweede pijler van het bezoek is het proces van melk tot boter. Ten slotte krijgen de bezoekers ook de evolutie van kalfje tot koe te zien. Na de rondleiding is er ook mogelijkheid om een dvd te bekijken en een bezoek te brengen aan het dierenpark. Er zijn zeker ook doe-activiteiten ingelast!

Kies je voor een rondleiding in het kader van STEM dan is er naast ruimte voor beleving en ontdekken ook aandacht voor de wetenschap en techniek aanwezig op dit melkveebedrijf. We werken, afhankelijk van de doelgroep, rond volgende onderzoeksvragen: Hoe hanteer ik best een kruiwagen of schup om de kalfjes te voederen? Hoe werkt de melkmachine? Hoe wordt melk zo duurzaam mogelijk gekoeld? Waaruit bestaat veevoeder? Kunnen wij zelf een koeienstal op schaal bouwen? Wat is er allemaal aanwezig in de koeienstal en kunnen wij zelf ontdekken waarvoor dit allemaal dient? ...
Het STEM-spel 'Melkkoeien in huis' helpt de leerlingen alles te ontdekken in de koeienstal en dit te linken met wat ze kennen uit hun eigen leefwereld.

Extra's 

  • Zorgboerderij, geschikt voor bezoeken voor personen met beperkingen (oa. rolstoelgebruikers, blinden, ...)
  • Er is een speelplein voorzien voor de kinderen. Er is ook een ruim assortiment fietsen!
  • Hamerslag (balletje kloppen tussen de grazende koeien bij mooi weer) en klompen - bowling (bij slecht weer)
  • Er is een dierenpark aangelegd met tamme neerhofdieren: pauwen, kalkoenen, ganzen, eenden, geiten, enz.

Adres

Groenebosdreef 7
8650Houthulst
België