't Kakelend Kippenmuseum

Keiem-Diksmuide, West-Vlaanderen
Kakelende kippenmuseum - Plattelandsklassen vzw
Kakelende kippenmuseum - Plattelandsklassen vzw
Kakelende kippenmuseum - Plattelandsklassen vzw

Icon

Opening
Op afspraak

Icon

subsidie - Plattelandsklassen vzw
Subsidies mogelijk

Icon

Doelgroep
3 - 18

Over deze plattelandsklas

't Kakelend Kippenmuseum is een alternatieve kinderboerderij met talloze dieren die te bezichtigen zijn in een educatief wandelpark. Hier worden talloze neerhofdieren gekweekt. Op de eerste plaats zijn dat grote en soms heel kleine kippenrassen in alle vormen en kleuren. Naast hoenders houden ze ook fazanten, duiven, konijnen, varkens, pony's, ezels, ...  Kortom een hele beestenboel, samengebracht in een educatief wandelpark.

Aanbod 

Kinderen kunnen zich hier uitleven op het domein en op een leuke, educatieve manier het boerderijleven ervaren. De rondleiding wordt telkens aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Boerin Régine vertelt jullie graag meer over het biologisch melkveebedrijf, over de koetjes en de kalfjes, de taak van de boer, de neerhofdieren.

In een oase van rust, genieten de kinderen niet alleen van de dieren, maar kunnen ze ook lekker stoeien in de speeltuin en speelschuur in een echte boerderijsfeer.

 

Extra's 

Picknick is mogelijk aan een kleine meerprijs. Ook ijsjes, pannenkoeken, warme chocomelk zijn mogelijk op aanvraag.

Het park is voor iedereen vrij toegankelijk op woensdag, zaterdag, zondag, feestdagen en schoolvakanties (in de namiddag).

Ook voor een verjaardagsfeestje kan je hier terecht; 

Adres

Wittepoortstraat 25
8600Keiem-Diksmuide
België